Fotbolltransfers.com - Juventus sportchef berättar - så gick värvningen av Ronaldo till
Foto: Insidefoto/Bildbyrån

Juventus sportchef berättar - så gick värvningen av Ronaldo till

Publicerad: 2019-02-12 20:48 Italien

Juventus sporchef Fabio Paratici berättar historien bakom värvningen av superstjärnan Cristiano Ronaldo.

I somras lämnade Cristiano Ronaldo, 34, Real Madrid för att fortsätta karriären i Juventus. Nu berättar sportchefen Fabio Paratici om hur värvningen gick till.

– När vi spelade i Madrid kom (Ronaldos agent Jorge) Mendes och jag sa: "Cristianos gjorde otroliga mål". Han tittade på mig och sa: "Du kommer inte tro det, men han vill komma till Juventus och kom ihåg att det här är mindre konstigt än du tror, vi kommer att prata om det", säger han till Gazzetta dello Sport.

Paratici och Mendes träffades återigen för att slutföra Joao Cancelos övergång från Valencia till de italienska mästarna.

– Mendes tittade på mig och den här gången var det tydligt att han var seriös. Mendes sa: "Kommer du ihåg den där gången, du kommer få se att Ronaldo kommer lämna Real Madrid. Jag menar allvar när jag säger att spelaren bara vill gå till Juve, då han bara går till historiska lag och han har aldrig spelat i Italien, så han vill också vinna den italienska ligan. Jag sa att jag ville ha några dagars betänketid och att jag därefter skulle ge honom ett svar, och jag sa inte nej, annars skulle han hittat ett annat lag.

Sportchefen fortsätter:

När jag återvände från mötet tänkte jag på (Gonzalo) Higuaín, som uppenbarligen skulle få lämna. Jag visste att Cristiano Ronaldo är en stjärna som öppnar dörrar, sportsligt, globalt och kommersiellt, avslutar han.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda