Fotbolltransfers.com - Juventus sportchef: "Därför värvade vi Ramsey"
Foto: David Klein/Bildbyrån

Juventus sportchef: "Därför värvade vi Ramsey"

Publicerad: 2019-02-12 19:25 Italien

Aaron Ramsey är inne på sina sista månader i Arsenal. Nu uttalar sig Juventus sportchef Fabio Paratici om värvningen.

Det var under måndagen som Juventus meddelade att Arsenals mittfältare Aaron Ramsey, 28, ansluter som bosman efter säsongen.

Sportchefen Fabio Paratici förklarar att walesaren kommer användas som mezzala, vilket betyder att han kommer husera till vänster eller höger på ett tremannamittfält.

– Vi värvade honom då han är en skiljer sig från våra nuvarande spelare. Han är den som inte existerar i vår trupp. Han är mer teknisk än våra mezzalas, även om han springer mycket är han mindre defensivt och taktiskt skicklig. Han har näsa för mål, säger sportchefen till Gazzetta dello Sport.

– Ramsey är en spelare som enligt min åsikt aldrig har funnit sin rätta position eftersom han aldrig har spelat som mezzala på ett tremannamittfält, vilket är hans roll, och han är kapabel att sticka in bakifrån, eller så kan han spela dynamiskt.

Via Instagram tackar Ramsey för sina elva år i Arsenal.

"Som ni kanske redan har hört har jag kommit överens om ett förtidskontrakt med Juventus Football Club. Jag ville göra ett personligt uttalanade för alla Arsenal-fans som har varit extremt lojala och stödjande. Ni välkomnade mig som tonåring och har alltid varit där för mig i upp- och nedgångar som jag har mött under min tid i klubben", skriver han.

"Det är med ett tungt hjärta som jag lämnar efter elva år i norra London. Tack. Jag kommer fortsätta att ge 100 procent för laget och förhoppningsvis avsluta den här säsongen starkt, innan jag börjar ett nytt kapitel i Turin. Vänliga hälsningar, Aaron."

2008 värvades Ramsey från Cardiff City.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda