Fotbolltransfers.com - Henrik Rydström: "Jag har inte mått så bra i Kalmar FF"
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Henrik Rydström: "Jag har inte mått så bra i Kalmar FF"

Publicerad: 2019-01-19 16:35 Allsvenskan

Henrik Rydström fick lämna Kalmar FF under uppmärksammade former. Nu berättar IK Sirius tränare om uppbrottet.

Henrik Rydström blev huvudtränare i Kalmar FF när Nanne Bergstrand sjukskrevs i somras, men i november meddelade man att det inte skulle bli någon fortsättning för klubbikonen.

I en intervju med Kvällsposten berättar Rydström, som numera är tränare i IK Sirius, att hans mående inte var på topp den sista tiden i Kalmar.

– Så här känner jag med Kalmar FF. Det har väl inte riktigt kommit fram, men jag har inte mått bra i den miljön som varit i Kalmar FF. Sedan hur stor del jag har i att miljön varit som den varit, det vet jag inte. Men jag har kört huvudet i väggen där och kände att "jag kommer inte längre än så". Jag trodde kanske att jag skulle bli erbjuden en roll i Kalmar men jag visste att jag inte skulle träna A-laget av olika anledningar. Jag hade väl förberett mig emotionellt på att det var dags att bryta upp, säger Rydström till Kvällsposten.

Efterträdaren Magnus Pehrsson lovordas av Rydström.

– Magnus Pehrsson är en mycket bättre tränare i Kalmar 2019 än vad Henrik Rydström skulle vara. Bara det att han kommer utifrån och har en erfarenhet gör att han i Kalmar FF:s miljö kommer få igenom saker som jag inte skulle gjort, för att jag är tonårskillen, som de tycker borde flytta hemifrån. Nu fokuserar jag på Sirius.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda