Fotbolltransfers.com - Kossounou Odilon ska ha varit aktuell för Arsenal
Foto: Bildbyrån

Kossounou Odilon ska ha varit aktuell för Arsenal

Publicerad: 2019-01-12 17:02 Allsvenskan

I går bekräftade Bajen värvningen av Kossounou Odilon - som enligt uppgifter har haft ögonen på sig från flera europeiska klubbar, däribland Arsenal.

Kossounou Odilon, 18, har följts av Hammarby IF sedan 2016, och under fredagen stod det äntligen klart att den ivorianske mittbacken skrivit på.

I en intervju med fotbolldirekt.se berättar chefsscouten att kontinuitet har varit nyckeln i den långa processen att värva Odilon.

– När man är så frekvent med varandra, dels med kontakter därnere men också att han kommit upp till Stockholm flera gånger och även varit med på utlandsläger… så blir det en ömsesidig relation. Det är klart att det varit väldigt viktigt. Han har fått en känsla för klubben, ledare, spelare och för vårt sätt att spela fotboll. Hans startsträcka är rejält kortad.

Enligt sajten uppgifter klubbar som Arsenal, Lyon och Marseille tidigare visat intresse.

– Vi har känt till att det funnits intresse från stora klubbar i Europa. Men det är information som vi har fått från andra källor. Det är svårt att verifiera äktheten i dem. Men som alltid med stora talanger där nere så ligger vår chans i att tidigt visa att vi vill någonting med spelaren.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus