Fotbolltransfers.com - Higuain kan lämna Milan för Chelsea - finns flera lösningar
Foto: Stefano Rellandini/Bildbyrån

Higuain kan lämna Milan för Chelsea - finns flera lösningar

Publicerad: 2019-01-09 21:25 Italien

Gonzalo Higuaíns relation till Milans sportchef Leonardo har brutit samman och han kan nu lämna. Det finns flera olika lösningar.

Spanska Marca rapporterade i morse att Gonzalo Higuaín, 31, är timmar ifrån en övergång till Chelsea.

Riktigt så nära verkar det inte vara. Men nu uppger italienska Sport Mediaset att Higuaín inte alls uppskattade Leonardos senaste uttalande.

Sportchefen uttryckte att Higuaín måste börja göra något för Milan. Deras relation har nu brutit samman, enligt uppgifterna.

Argentinaren har nu siktet inställt på en flytt till Chelsea, men det är en komplicerad operation och det finns olika möjliga lösningar.

Milan betalade 18 miljoner euro för att låna Higuaín i en säsong. Därefter finns en köpoption på 36 miljoner euro.

Milan vill inte förlora hela avgiften för lånet efter bara en halv säsong och vill därför ha 9 miljoner euro i rabatt på sin köpoption för Tiemoue Bakayoko, och kan i så fall överlåta lånet av Higuaín.

De kan köpa loss mittfältaren från Chelsea för 35 miljoner euro i sommar. Milan vill dessutom ha Alvaro Morata, 26, på lån i 18 månader för 5 miljoner euro med en köpoption på 40 miljoner euro.

Problemet är dock att den spanske anfallaren lutar att återvända till La Liga, där både Sevilla och Atletico Madrid visar intresse.

Ett annat alternativ är att Milan avslutar Higuaíns låneavtal med Juventus och plockar in Juventus anfallstalang Moise Kean, 18, för att täcka betalningen för argentinaren.

Juventus kan sedan sälja Higuaín till Chelsea för 55 miljoner euro. Men mästarna vill inte sälja Kean den här månaden.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus