Fotbolltransfers.com - Officiellt: Emil Johansson klar för Groningen
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Emil Johansson klar för Groningen

Publicerad: 2011-06-27 09:15 Utlandsproffs

Det var i dagarna det uppdagades att Emil Johansson förhandlade med holländska Groningen. Nu har klubben bekräftat övergången på sin officiella hemsida.

FC Groningen meddelar på sin officiella hemsida att Emil Johansson är klar för klubben. Han ersätter därmed Fredrik Stenman - som går till Club Brügge.

– Det är klart. Emil har presenterats där nere och har gått igenom läkarundersökningen. Groningen har följt honom sedan U21-EM då han gjorde en väldigt bra turnering. Han har varit deras backup till Stenman i två års tid, och nu när Stenman försvann så var han den naturlige ersättaren, säger agenten Patrick Mörk till fotbollskanalen.se.

Johansson hade två och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med norska Molde. Vänsterbacken har kostat 400 000 euro att köpa loss. Knappt 3,7 miljoner kronor.

– Jag vet att de har haft koll på mig ända sedan jag var i Hammarby. Nu hörde jag i mars att de skulle kolla lite extra på mig under våren eftersom Stenman försvann. Sedan har det trappats upp mer och mer. De senaste tre veckorna har det intensifierats. Det var otroligt skönt att det blev av, säger Johansson till Karlskoga-Kuriren.

Emil Johansson har skrivit på ett fyraårskontrakt.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus