Fotbolltransfers.com - Bayern München-scouten om Isaks klubbval: "Fel väg att gå"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Bayern München-scouten om Isaks klubbval: "Fel väg att gå"

Publicerad: 2018-12-08 16:41 Utlandsproffs

Alexander Isak har inte haft någon vidare lyckad tid i Borussia Dortmund. Bayern München-scouten råder nu honom att lämna.

Efter att ha slagit igenom i AIK 2016 flyttade Alexander Isak, 19, till Borussia Dortmund i januari 2017.

Väl där har speltiden uteblivit och den unge anfallaren har under sina snart två år i klubben bara gjort 13 framträdanden gör A-laget.

I podcasten CL-podden säger Bayern München-scouten Björn Andersson att beslutet att flytta till Dortmund var förhastat.

– Rent fotbollsmässigt var det fel väg att gå. Är man 17 år så kan man knappast räkna med att man ska kunna ta en plats i Dortmunds A-lag. Sedan vill jag inte lägga mig i hur Dortmund tänkte. Det finns säkert två sidor av myntet. Han kanske fick ett jättefint avtal som han inte kunde tacka nej till, Dortmund hade kanske en plan som de visade upp för honom. Men jag personligen tycker inte att man ska ha så bråttom utomlands. Han hade precis etablerat sig i allsvenskan och jag tycker mycket väl att han kunde varit kvar i ett eller två år till och Dortmund då skulle köpt honom och låtit honom spela. För det hade han mått mycket bättre av, tror jag, säger han i podcasten enligt Fotbollskanalen.

Andersson tror inte att det finns någon framtid för Isak i Dortmund, framför allt på grund av konkurrensen.

– Det kommer hela tiden nya. Det var mycket pengar, man får hoppas på att han kan komma tillbaka. Men nu har det gått ett och halvt till två år utan att han spelat toppfotboll. Det är ju inte hög klass i den tyska fjärdeligan, det får man tillstå, säger han i CL-podden enligt Fotbollskanalen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus