Fotbolltransfers.com - Arsenal om Guendouzi: "Värvades för att visa..."
Foto: John Sibley/Bildbyrån

Arsenal om Guendouzi: "Värvades för att visa..."

Publicerad: 2018-12-08 15:14 England

Mittfältaren Matteo Guendouzi har visat framfötterna i Arsenals säsongsinledning. Nu berättar värvningsansvarige om köpet av fransmannen.

Arsenals mittfältare Matteo Guendouzi, 19, köptes loss från Lorient för 7 miljoner pund i somras. Han har hittills noterats för 19 framträdaden, varav 13 från start.

Sven Mislintat, värvningsansvarig i Londonklubben, förklarar hur tankegångarna gick när han fick upp ögonen för Guendouzi.

– Jag såg honom spela med Lorient när de fortfarande spelade i Ligue 1. Jag gillar den klubben, där hittar man alltid intressanta spelare. För oss var värvningen av den här 18-åringen viktig för att visa världen att vi är det gamla Arsenal igen. Unga spelare kommer få chansen att skina här, säger han till Die Zeit.

– Guendouzi drog omedelbart till sig uppmärksamhet med sitt långa hår och sin personlighet. Men jag var också intresserad av hans svagheter. Kan man ändra på något där? Matteo sprang över hela planen, men det var tydligt att det bara var en fråga om träning och att bryta den vanan, säger Mislintat.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus