Fotbolltransfers.com - Anton Tinnerholm: "Det har funnits intresse från klubbar i Europa"
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Anton Tinnerholm: "Det har funnits intresse från klubbar i Europa"

Publicerad: 2018-12-06 09:47 Utlandsproffs

Han blev utsedd till New York Citys bäste back den gångna säsongen. Anton Tinnerholm njuter av tillvaron i MLS.

Anton Tinnerholm, 27, lämnade Malmö FF efter SM-guldet 2017. Numera spelar han i Major League Soccer för New York City FC.

I dagarna blev han utsedd till klubbens bästa back den gångna säsongen.

– Det är kul att uppskattas för det man gör. Jag fick en bra början direkt av säsongen när jag stänkte in några mål som man bara kan drömma om att få göra. Det var inga mål som jag gjort här hemma riktigt, säger han till Sportbladet med ett skratt.

Svenskens nya smeknamn bland fansen är "Tinnerboom".

– Fansen tror ju att det här är typen av mål jag gör till vardags. Det kan bli tufft att leva upp till det och smeknamnet. Jag har fått keps och tröja av några fans med det namnet på. Jag ska gifta mig i januari och min flickvän Julia Johansson tar mitt efternamn. Tinnerholm är okej, det kan bli svårare att få henne att acceptera Tinnerboom… På planen är det väl bara en svensk i hela världen som kan lova sådana fullträffar säsong efter säsong och det är Zlatan, säger 27-åringen till Sportbladet.

Anton Tinnerholm har både vunnit SM-guld och spelat Champions League-fotboll med MFF. Men han känner att 2018 var hans bästa säsong hittills. Det blev fyra mål och två assist.

– De två målen är det som uppmärksammats men spelmässigt har det faktiskt gått jäkligt bra från första minuten. Jag har fått stort förtroende från tränarna, först från Patrick Vieira (nu i franska Nice) och sedan Domenec Torrent. Jag har fått en stor roll i laget. Jag hade ett väldigt bra 2017 och jag har byggt vidare på det och fått ännu mer utrymme offensivt, säger Tinnerholm till Sportbladet.

I dagsläget vet inte Tinnerholm hur länge han blir kvar i MLS.

– Det har funnits intresse från klubbar i Europa. I somras var det inte aktuellt att flytta redan. Jag får se vad som dyker upp och ta ställning till det då. Men vi trivs otroligt bra i New York, säger han till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda