Fotbolltransfers.com - Emeh Izuchukwu klar för Assyriska FF
Foto: Bildbyrån

Emeh Izuchukwu klar för Assyriska FF

Publicerad: 2011-06-23 16:05 Superettan

Assyriska FF har gjort klart med en anfallare. Det handlar om 19-årige nigerianen Emeh Izuchukwu - som närmast kommer från Enköpings SK. Kontraktet sträcker sig över flera år.

Assyriska FF meddelar på sin officiella hemsida att den nigerianske anfallaren Emeh Izuchukwu skrivit på ett flerårskontrakt med klubben.

19-åringen kommer närmast från Enköpings SK i division 2.

– Han har imponerat i Enköping och följdes av många klubbar. Vi har följt honom under våren och bestämde oss efter testmatchen förra veckan där han tog för sig på ett bra sätt, säger klubbchefen Aydin Aho.

Han har spelat på olika offensiva positioner i ESK - men Assyriska tänker använda honom som anfallare.

– Han är orädd och väldigt löpvillig med ett bra skott. Han har alla förutsättningar att bli riktigt bra även om han kommer att behöva lite skolning och tid att anpassa sig. Det är en värvning på sikt som känns jättespännande.

Assyriska som varit på jakt efter en anfallare öppnar för ytterligare värvningar.

– Denna värvning stänger inte heller några dörrar för att ta in ytterligare spelare i sommar om vi vill det, säger Aho.

Izuchukwu har en U17-landskamp på meritlistan. Han är 185 centimeter lång och väger 80 kilo. Och ser fram emot att spela i AFF.

– Jag behöver ta nästa steg i min utveckling och jag tror att Assyriska har rätt miljö för att jag skall utvecklas ytterligare. Jag har fått ett jättebra intryck av klubben och spelarna i laget, stämningen verkar vara på topp och det verkar finnas ett enormt engagemang i klubben, säger han.

Emeh Izuchukwu blir spelklar när transferfönstret öppnar 1 augusti.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus