Fotbolltransfers.com - Bobbie Friberg da Cruz lämnar Assyriska BK: "Vill fortsätta som tränare"
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Assyriska BK

Bobbie Friberg da Cruz lämnar Assyriska BK: "Vill fortsätta som tränare"

Publicerad: 2018-11-22 17:35 Övriga Sverige

Det blev bara en säsong i division 2-klubben Assyriska BK. Men Bobbie Friberg da Cruz har fått blodat tand för tränaryrket.

Bobbie Friberg da Cruz, 36, avslutade karriären efter säsongen 2017. Han valde då att flytta hem till Göteborg och blev tränare för Assyriska BK.

Den ex-allsvenske backen förde Assyriska till en sjundeplats i division 2 den här säsongen. Men nu kan Fotbolltransfers.com berätta att Friberg da Cruz lämnar uppdraget.

– För det första är jag otroligt tacksam mot ABK som valde just mig att leda klubbens seniortrupp denna säsong. Jag var helt oerfaren i just denna aspekt, men de litade ändå på mig och det är jag väldigt tacksam för och kommer stå klubben evigt trogen för det. Men just nu är min situation lite annorlunda vilket gör att jag inte kan fortsätta nästa år, säger 36-åringen till Fotbolltransfers.com.

Vad säger du om din debutsäsong som tränare?

– En dans på rosor, haha. Nä, men skämt åsido så har det varit en otrolig resa med både toppar och dalar. Men jag har väldigt mycket att tacka min assisterande Ahrun Cicek, Tommy Lycén som var med i sex månader, och de två sportcheferna. Dessa herrar har varit med mig genom hela året och hjälpt till med allt runt omkring som har gjort det jävligt mycket enklare för mig.

Bobbie Friberg da Cruz hymlar inte om att tränaryrket inte alltid varit som han förväntat sig.

– Låt mig säga så här. Jag har blivit jävligt mycket mer gråhårig. Grabbarna har stundtals gett mig gråa hår. Jag hade turen att få ha en fantastiskt rolig och bra grupp. Men man är ju inte bara tränare utan du är psykolog, storebror och farsa för dem, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det man snabbt fick lära sig var att anpassa sig, eftersom vi inte pratar om elitfotbollsspelare utan grabbar som har vanliga jobb. Det är ju väldigt enkelt att komma till träningen och inte ha huvudet på plats för just en träning. Vilket är väldigt förståeligt. Det gjorde att man blir mer än bara en tränare till grabbarna. Jag kommer sakna dessa grabbar, de kom verkligen in på en.

I dagsläget är det oklart om GAIS-profilen kommer leda något lag nästa säsong, även om han vill satsa vidare.

– Det är en väldigt bra fråga. Det jag vet är att jag fortsatt vill jobba vidare som tränare. Det gav mig bara mer smak och blodad tand på att fortsätta med fotbollen, avslutar Friberg da Cruz.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus