Fotbolltransfers.com - Hallenius: "Är övertygad om att jag kan gå till de bästa ligorna"
Foto: Bildbyrån

Hallenius: "Är övertygad om att jag kan gå till de bästa ligorna"

Publicerad: 2018-11-20 16:30 Allsvenskan

Den allsvenske stjärnan Linus Hallenius sitter på ett utgående kontrakt. Han har ännu inte bestämt sig om framtiden.

Linus Hallenius, 29, har sagt upp sitt avtal med GIF Sundsvall. Det är dock inte uteslutet att anfallaren blir kvar. Stjärnan talar ut i en stor intervju med ST-sporten.

– Jag har egentligen allting jag drömt om i Sundsvall. Jag tror inte folk förstår stoltheten jag känner över att vara kapten och leda laget i högsta serien, en historisk säsong, där vi spelar fantastisk fotboll. Jag går med ett leende på läpparna varje dag i min hemstad, som jag en gång kände mig konstigt behandlad och missförstådd i, säger Hallenius till tidningen och fortsätter:

– Jag har fått mycket uppskattning tillbaka och min familj, min frus familj, alla vänner, får se oss spela här. Ändå, som jag sa tidigare, känner jag mig ju... Jag har inga problem att säga att jag känner mig sjukt jävla bra just nu. Jag har tänkt tidigare att om det går riktigt bra kanske jag kan åka iväg till Asien och komma hem senare med pengar på fickan, för det är det man är värd när man är 29–30 år. Men nu har det inte bara gåttväldigt bra utan jag känner mig också väldigt bra. Förstår du skillnaden?

Hallenius, som gjorde 18 mål och sex assist den här säsongen, lockas samtidigt av en ny chans utomlands.

– Jag känner mig så förbannat mycket bättre. Det i sin tur har återväckt en dröm som jag hade redan när jag var sex år gammal; att spela fotboll, att vara proffs i en bra liga, som i Italien… men jag lyckades aldrig när jag var där. Alla som jobbat med mig nu ska ha cred och tack, för jag är övertygad om att jag kan gå till de bästa ligorna och prestera nu. Jag skulle inte åka för att sitta av tid och tjäna pengar utan jag kan faktiskt göra mål där. Den vetskapen i sin tur, väcker drömmen om att dra på landslagströjan, som förmodligen varit den största drömmen. Ända sedan jag var liten, säger han till ST-sporten.

Asien verkar dock inte vara prioriterat vid en eventuell flytt från Sundsvall.

– Jag kommer titta på alla alternativ, men pengar är ganska långt ner på priolistan. Det viktigaste för mig är att vara glad och lycklig och att det ska vara utvecklande. Det är det i GIF Sundsvall nu. Det ska vara den sportsliga utmaningen i så fall, att hävda sig och göra samma grej i en bättre liga, ett bättre lag, och att det är utvecklande för mig som spelare och människa att prova igen. Det i sin tur kan ge mig en chans att närma mig landslaget, säger han till ST-sporten.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus