Fotbolltransfers.com - Officiellt: Bergstrand och Lagerlöf tar över Djurgården
Foto: Djurgårdens IF

Officiellt: Bergstrand och Lagerlöf tar över Djurgården

Publicerad: 2018-11-16 14:00 Allsvenskan

Özcan Melkemichel har lämnat Djurgårdens IF. Nu har klubben presenterat Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som ersättare.

Djurgårdens IF håller just nu presskonferens. Sportchefen Bosse Andersson presenterar den nya tränarkonstellationen.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tar över efter Özcan Melkemichel och Ivan Ristic och ansluter från IK Sirius.

Bergstrand och Lagerlöf kommer att ha delat ansvar och har båda skrivit på för tre år.

– Vi ville ha tränare som hade kvaliteter att föra Djurgården vidare. Kim och Tolle har en lång erfarenhet inom fotbollen och har tränat Sirius undre de senaste sju säsongerna. De jobbar i par och är otroligt fotbollskunniga, väldigt ambitiösa och duktiga på att utveckla fotbollsspelare. Trots att de har jobbat sig upp genom olika divisioner har de hela tiden spelat på ett vägvinnande sätt med en modig och modern fotboll, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– De har etablerat Sirius i Allsvenskan på ett imponerande sätt och har skaffat sig kunskaper kring allt det svåra inom fotboll eftersom de har varit mer än bara tränare. Dessutom är det två fantastiska människor och har varit väldigt omtyckta som tränare. För dem var det ett självklart val att träna Djurgården eftersom de båda bor i Stockholm. Nu kunde de lämna över Sirius på ett bra sätt efter att ha byggt upp verksamheten så tajmingen var optimal både för vår och deras del.

Kim Bergstrand ser fram emot utmaningen i Djurgården.

– Det var positivt och extra glädjande att frågan kom från Bosse som vi känner sedan länge och har väldigt stor respekt för, framför allt för det han har genomfört i Djurgården. Man vet att han gör sitt jobb grundligt och han var väldigt tydlig med att han ville ha oss. Samtidigt har Djurgården som förening visat vad man går för och vi gillar värderingarna och den stämning som finns här, säger han.

Thomas Lagerlöf fyller i:

– Vi lyssnade på vad Bosse förmedlade och kände att här finns rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb. Det finns många bra människor i organisationen och alla bitar är på plats. Samtidigt var det självklart mycket känslor i att lämna Sirius där vi varit under en lång tid med alla spelare, ledare och övriga människor som man träffat nästan dagligen. Men det var dags för nästa steg.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus