Fotbolltransfers.com - Marco Asensio: "Jag vill bidra mer och känna mig viktigare"
Foto: Jon Nazca/Bildbyrån

Marco Asensio: "Jag vill bidra mer och känna mig viktigare"

Publicerad: 2018-11-15 20:56 Spanien

Marco Asensio är redo att axla en mer betydande roll och hjälpa Real Madrid att ta sig ur formsvackan. Dessutom uttalar sig den utlånade Martin Ödegaard.

Marco Asensio, 21, har inte visat sig från sin bästa sida den här säsongen, men å andra sidan har Real Madrid inte heller gjort det.

Med den nye tränaren Santiago Solari är dock trenden positiv och de senaste fyra matcherna har slutat med vinst.

Nu är den spanske landslagsyttern redo att kliva fram och dra ett större lass.

– Jag är fortfarande ung, det finns spelare som måste leda det här laget. Jag vill bidra med mer till klubben, att känna mig viktigare och jag behöver också självförtroendet och behöver att klubben ger mig det ansvaret, säger Asensio till RTVE och fortsätter:

– När man gör en bra match, då är man bäst, och när man inte sätter den i krysset, då kommer folk efter en lite. Den här dåliga månaden vi har haft har inte ändrat mitt synsätt, och jag vet att situationen kommer förändras.

En som drömmer om att slå igenom i den spanska huvudstadsklubben är mittfältaren Martin Ödegaard, 19.

Dansken tillbringade två säsonger i Hereenveen på lån och när han i somras lånades ut till Vitesse Arnhem tog det hårt på honom, medger han.

– Jag hoppades att jag skulle få en plats i Madrid, jag tränade hela sommaren och spelade några minuter under försäsongen. Men i slutändan bestämde sig klubben för att det bästa alternativet för mig att spela någon annanstans, vilket inte är lätt att acceptera med en gång, säger han till Voetbal International.

– Men man måste vara ödmjuk, hur många 19-åringar spelar i Madrid? Vägen är lång och jag tror på mig själv, jag vet att jag måste jobba hårt, lära mig varje match och se till att spela fler minuter. Mitt slutmål är tydligt: fortsätta att spela och bli bättre eftersom jag har förnyat mitt kontrakt (med Real Madrid), och jag tar det som ett tecken på att har förtroende för mig.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus