Fotbolltransfers.com - Sirius på tränarjakt - Jelecak är redo att ta över
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Sirius på tränarjakt - Jelecak är redo att ta över

Publicerad: 2018-11-15 14:47 Allsvenskan

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har sagt upp sig. Assistenten Mirza Jelecak är redo att ta över om han får chansen.

IK Sirius meddelade tidigare i dag att tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf sagt upp sig. Enligt flera medier går båda till Djurgårdens IF.

Nu är den allsvenska klubben på jakt efter en ny huvudtränare. Nuvarande assisterande tränaren Mirza Jelecak är med i bilden.

– Han är absolut ett alternativ, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT.

Ove Sjöblom betonar dock att det även finns dialog med andra kandidater.

– Det är kontakter tagna på olika nivåer samtidigt som vi självklart har en dialog med Mirza. Det har förekommit dialog med andra också, men processen är i sin linda, säger han till UNT och vill gärna ha en lösning snart:

– Ju snabbare desto bättre, men det handlar om några veckor innan allt är formaliserat och klart, hur vi ska bygga vår organisation i framtiden.

Mirza Jelecak hymlar inte om att han gärna tar sig an huvudansvaret.

– Det är klart att om jag får frågan så är det en stor öra, det är ett bra första jobb som huvudtränare. Jag känner till klubben, har varit här en längre tid och vet vilken resa man har gjort, hur Sirius har utvecklats. Det vet Ove och klubben också, säger han till UNT.

På frågan om han stannar i Sirius oavsett, svarar Jelecak:

– Jag har ett avtal, men det här förändrar saker och ting för min del också. Jag har jobbat med Kim och "Tolle" under en lång tid. Utgångspunkten är att vara kvar, men det beror på i vilken roll, vad klubben och spelarna känner kring mig. Sirius och styrelsen ska välja en väg nu och vi för en diskussion.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus