Fotbolltransfers.com - Officiellt: Özcan Melkemichel lämnar Djurgården
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Officiellt: Özcan Melkemichel lämnar Djurgården

Publicerad: 2018-11-15 12:49 Allsvenskan

Han förde Djurgårdens IF till cuptiteln i våras. Nu står det klart att Özcan Melkemichel lämnar klubben.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att Özcan Melkemichel lämnar efter två säsonger.

– Jag har funderat mycket kring det här svåra valet. Men det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet. Jag och Bosse har diskuterat under hösten och min högsta prioritet har varit Djurgården, sedan har vi haft en dialog kring hur en lösning skulle kunna se ut. Samtidigt har det dykt upp andra förfrågningar och med alla fakta på bordet känner jag att det kanske ändå är dags att gå vidare även om jag har trivts otroligt bra i Djurgården, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag har haft två väldigt fina år här och uppfyllt det jag kom hit för. Jag hade hoppats på att kunna göra mer, framför allt under den här hösten, men vi tog ändå en tredjeplats förra året som tog oss ut i Europa, vi vann en titel i Svenska Cupen och vi har vunnit derbyn som jag lovade. Det var viktiga punkter när jag kom hit som tränare precis som att utveckla en spelfilosofi där jag tycker att vi såg en offensiv framför allt under första året som var fantastiskt bra.

Sportchefen Bosse Andersson kommenterar beslutet.

– Özcan har tillsammans med Ivan Ristic gjort ett väldigt gott arbete som tränare i Djurgården. Vi har kommit ut i Europa för första gången på tio år, vunnit första titeln på tretton år när vi tog hem Svenska Cupen samt även besegrat både AIK och Hammarby precis som Özcan lovade när han anställdes av Djurgården, säger han och fortsätter:

– Under samma period har Özcan även utvecklat spelare som gått vidare till andra klubbar och som gjort Djurgården ekonomiskt starkare. Under hösten har vi haft en pågående dialog då vi ställt frågan till Özcan om han ville diskutera en förlängning men han har slutligen valt att tacka nej. Vi är många som kommer att sakna Özcan i Djurgården som den fantastiska person han är och vi önskar honom och Ivan ett riktigt stort lycka till i deras framtida fotbollskarriärer.

Enligt flera medier kommer Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, som sagt upp sig från IK Sirius, ersätta Melkemichel i Djurgården.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com