Fotbolltransfers.com - Poya Asbaghis önskemål: "Skulle kunna vara bra med spets"
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Poya Asbaghis önskemål: "Skulle kunna vara bra med spets"

Publicerad: 2018-11-12 16:52 Allsvenskan

Inför nästa säsong efterfrågar IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi mer spets på vissa positioner.

IFK Göteborg slutade på en elfte plats i den allsvenska tabellen 2018. Tränaren Poya Asbaghi ser av allt att döma ut att få fortsatt förtroende - och inför nästa säsong kan det bli en del förändringar.

– Jag gillar alla mina spelare, men sedan finns det vissa som man tror mer på än andra, och det kommer nog synas i truppen inför 2019. Sedan handlar det inte bara om enskilda spelares prestationer, utan framförallt handlar det om att bygga truppen på ett sätt där man kan få ut ännu mer av laget som helhet, säger han till Alltid Blåvitt.

Asbaghi poängterar att han gärna vill ha en bredare trupp till sitt förfogande.

– Jag hoppas på att vi ska kunna förbättras i vårt ledarskap. Vi har spelare som har fått bära upp nästan mer än vad de borde fått bära. Jag vill få in en till två ledare, det har saknats i år, säger han till Alltid Blåvitt och fortsätter:

– Sedan skulle det kunna vara bra med spets i vissa positioner. Vi har idag ofta två jämbra spelare som konkurrerar med varandra, och det kan vara bra, men den totala kontinuiteten kan bli lidande. När två lika bra spelare konkurrerar om samma plats så blir det fler ändringar in och ut sinsemellan än vad det blir med en tydlig spetsspelare på den positionen. Har du spets på ett par positioner kan det bli stöttespelare som genom kontinuiteten och stabiliteten kan ge ännu större kemi på plan. Kemi är väldigt viktigt för det sätt jag och vi vill spela fotboll på.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus