Fotbolltransfers.com - Shaqiri hyllas: "Han har talangen som Messi"
Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Shaqiri hyllas: "Han har talangen som Messi"

Publicerad: 2018-11-12 13:58 England

Tränaren tror att den offensive mittfältaren Xherdan Shaqiri har vad som krävs för att bli Liverpools främsta spelare.

Xherdan Shaqiri, 27, lämnade Stoke för Liverpool inför säsongen och har snabbt blivit en favorit hos managern Jürgen Klopp.

I går stod han för ett av målen i 2-0-vinsten mot Fulham, och nu lovordas han av sin tidigare tränare, Thorsten Fink - som jämför hans talang med Lionel Messis.

Cristiano Ronaldo har jobbat för det han har uppnått. Men Messi hade det redan. Han behövde inte jobba för sin talang, det måste Ronaldo göra. Jobba med sin kropp, med allting. Enligt mig har Messi den här talangen. Det gäller också Shaqiri, säger han till ESPN.

– Han har en talang för spelet. Om han är professionell kan han bli Liverpools bästa spelare. Målet måste alltid vara att bli bättre och ta nästa steg. Det räcker inte om han inte spelar för Liverpool varje vecka. Han måste sikta mot att spela varje vecka.

Lagkamraten och mittbacken Virgil van Dijk, 27, har bara gott att säga om Shaqiri.

– Han har gjort bra ifrån sig. Han jobbar hårt som alla andra och när han får chansen gör han det bra. Han gjorde mål men han har varit ganska viktig i de senaste matcherna, vilket är bra för alla, säger holländaren.

Shaqiri har tidigare representerat Basel, Inter och Bayern München.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus