Fotbolltransfers.com - Så vill IFK Norrköping ersätta Johansson och Sjölund
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Så vill IFK Norrköping ersätta Johansson och Sjölund

Publicerad: 2018-11-12 10:05 Allsvenskan

Andreas Johansson och Daniel Sjölund har betytt oerhört mycket för IFK Norrköping senaste åren. Nu måste duon ersättas.

Andreas Johansson och Daniel Sjölund har gjort sina sista matcher för IFK Norrköping och återvänder till Halmstads BK respektive IFK Mariehamn.

Duon var nyckelspelare när Norrköping vann SM-guld 2015 och lämnar nu ett stort tomrum efter sig.

– De har varit med och byggt det IFK Norrköping som vi kan summera i dag med 65 poäng, supportrar och allt annat runt omkring. Deras förmåga att göra andra bättre är unik och vi hoppas att det arvet finns kvar och att fler spelare anammar det och hjälper varandra till att bli ännu bättre. Det är två människor som har varit oerhört betydelsefulla för att IFK Norrköping är där man är nu, tillsammans med Peter Hunt. De tre har varit absolut de viktigaste, säger tränaren Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Jens Gustafsson förklarar hur Norrköping ska ersätta Johansson och Sjölund.

– Det blir ett arbete som delvis har pågått med att utbilda fler i eran ”Ante/Daja” (Johansson och Sjölund), men vi ska även se till att vi tar upp yngre spelare och kanske hittar rekryteringar som är bra, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Vi hoppas även att det har funnits en kultur och det arvet de lämnar efter sig som gör att det blir självklart mer och mer. Sedan ligger ansvaret på mig att fortsätta bygga den här miljön och se till att miljön fortsätter vara där den är nu, men även att den förbättras. Det ligger också ett fördelat ansvar på alla, så att inget ogräs kommer in i vardagen, om man säger så.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus