Fotbolltransfers.com - Alves: "Därför blev det ingen flytt till Chelsea eller Manchester City"
Foto: Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Alves: "Därför blev det ingen flytt till Chelsea eller Manchester City"

Publicerad: 2018-11-09 19:52 Övriga Europa

Paris Saint-Germains ytterback Dani Alves var nära såväl Chelsea som Manchester City i två olika perioder av karriären. Nu berättar han varför övergångarna inte blev av.

Ytterbacken Dani Alves, 35, lämnade Sevilla för Barcelona inför säsongen 2008/2009, men bara ett år tidigare kunde han ha hamnat i Chelsea.

Alves, som numera tillhör Paris Saint-Germain, var inställd på att jobba med den dåvarande managern José Mourinho.

– Jag gick inte till Chelsea på grund av klubben, inte på grund av mig. Jag trodde det var klart, att jag skulle få jobba med honom (Mourinho). Jag vet inte om han fick någon annan information, att jag inte ville gå dit, för efter det har vår relation inte varit så bra, men det var inte mitt fel, säger han till Sky Sports.

– Jag var övertygad om att jag skulle jobba med honom och bli en del av hans lag.

I Barcelona fick han chansen att jobba med Pep Guardiola.

– Guardiola gjorde mig mycket bättre som spelare. Han lärde mig många saker och det är därför som jag i många intervjuer svarar att han är den bäste tränaren jag har jobbat med, berättar Alves.

2016 tog Alves flyttlasset till Juventus, men efter endast en säsong i klubben bröt man hans kontrakt efter att det kommit fram att han varit i kontakt med Manchester City.

Något flytt till City blev däremot inte. Han skrev istället på för PSG.

– Allt var klart at gå till Manchester City, men det hände inte för att det i slutändan var ett familjebeslut. Pep visste om mina intentioner. Jag pratade med honom, han visste att jag ville jobba med honom och hans stab igen. Han vet om min enorma respekt för honom, vilket är varför jag ville jobba med honom igen innan någonting nytt dök upp.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus