Fotbolltransfers.com - Ibrahimovic: "Vieira har haft ett djupt inflytande på mig"
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Ibrahimovic: "Vieira har haft ett djupt inflytande på mig"

Publicerad: 2018-11-09 18:53 Utlandsproffs

LA Galaxys anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic hyllar den tidigare mittfältsgiganten Patrick Vieira - som hade ett stort inflytande på svensken.

Zlatan Ibrahimovic och Patrick Vieira delade omklädningsrum i såväl Juventus som Inter. Nu berättar svensken att fransmannen, som numera är tränare för Nice, hade en stor inverkan på honom.

– När jag träffade honom i Juventus hade han en annorlunda mentalitet jämfört med andra spelare jag känt. Han var alltid på mig, jag trodde att jag gjorde rätt men det var aldrig tillräckligt bra. Han visade mig att man måste göra mer, vilja mer, säger han till L'Equipe och fortsätter:

– Han lärde mig att vi spelar (matcher) som vi tränar. Det är så det fungerar. Om du tränar bra, då spelar du bra. Jag behöver inte berätta om hans professionalitet och spelaren han var. Han var en fenomenal spelare som är en del av historien, men jag är glad att jag lärde känna spelaren och personen. Han influerade mig djupt genom att pressa mig att ge 120 procent varje dag, varje match.

Den tidigare Juventus-mittbacken Lillian Thuram är en annan profil som svenskens minns. Ibrahimovic fick från fransmannen höra att han var ung och dum.

– Ja, och jag hoppas att jag lärde mig. Thuram stod över alla andra när det kom till disciplin och tuffhet på träningarna. Han hade en filosofi som han stod fast vid, säger han och fortsätter:

– Jag känner honom inte lika väl som Vieira, då man inte kopplar lika bra med alla, men han var en fantastisk spelare som visste vad man skulle göra för att vinna och stoppa anfallarna. Varje dag gjorde han träningarna svåra för mig, och det gjorde mig bättre, eftersom det inte finns många försvarare som honom. Jag gjorde enorma framsteg bara genom att försöka ta mig förbi honom varje dag.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus