Fotbolltransfers.com - Officiellt: Örgryte IS flyttar upp Simonsson, Peterson och Sigurdsson
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Officiellt: Örgryte IS flyttar upp Simonsson, Peterson och Sigurdsson

Publicerad: 2018-11-09 14:15 Superettan

Försvararen Wilmer Simonsson samt mittfältarna Otto Peterson och Arvid Sigurdsson har signerat seniorkontrakt med Örgryte IS.

Örgryte IS meddelar på sin officiella hemsida att tre talanger flyttas upp till A-truppen. Alla har skrivit på för 2019 med option på ytterligare två år.

En av dem är försvararen Wilmer Simonsson.

– Jag är oerhört stolt och glad. Det är fantastiskt kul att få skriva a-lagskontrakt med en så stor och fin förening som ÖIS. Målet nu är att fortsätta utvecklas och konkurrera om en startplats när serien drar igång, säger han till hemsidan.

En annan är mittfältare Otto Peterson.

– Det är väldigt stort för mig. Jag har spelat i ÖIS sedan jag var sju år och har jobbat för just det här kontraktet hela vägen. ÖIS har betytt jättemycket för mig och hjälpt mig att bli den spelaren jag är i dag. Det är hur stort som helst att få skriva a-lagskontrakt nu. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Nu vill jag försöka ta en plats i startelvan och utvecklas så mycket som möjligt, säger han.

Och slutligen Arvid Sigurdsson, även han mittfältaren.

– Jag är stolt över mig själv. Från att börja i ÖIS när jag var tio år och sitta på läktaren och kolla på a-laget fram till 2016 då jag fick vara med på bänken en match som 17-åring. Från att ha varit skadad och borta hela förra året till att kämpa sig tillbaka och ta en plats i a-truppen nu…Jag känner mig stolt över mig själv. Sen är det jättekul att vi är tre juniorer som skriver kontrakt. Vi visar andra yngre spelare i akademin att det är möjligt, mycket handlar om vilja. Jag har inte så mycket förhoppningar på nästa år. Jag vill bara spela fotboll, träna och komma in i gruppen, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus