Fotbolltransfers.com - OFFICIELLT: Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

OFFICIELLT: Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF

Publicerad: 2018-11-09 11:11 Allsvenskan

Här är glädjebeskedet fansen väntat på. Malmö FF har skrivit nytt kontrakt med lagkaptenen Markus Rosenberg.

Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att anfallaren Markus Rosenberg, 36, signerat ett nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Den här tiden i MFF har varit en fantastisk period i min fotbollskarriär. Man hade aldrig kunnat drömma om de här framgångarna och att det skulle funka så bra på planen i så många år. Det är härligt att folk uppskattar det jag gör och att många vill att jag ska fortsätta, säger kaptenen till hemsidan och fortsätter:

– Fram till sommaren var det ingen kanonprestation från mig eller laget. Men därefter har det känts väldigt bra. Och det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns. Om vi går vidare i Europa League och når en Europaplats i Allsvenskan är det positivt men inte avgörande. Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut.

Sportchefen Daniel Andersson är givetvis nöjd med Rosenbergs beslut.

– Markus Rosenberg har gjort en väldigt bra säsong och verkligen visat att han är på den absolut högsta nivån i Sverige.  Han levererar match efter match och kan spela mycket trots ett tätt matchande. Han har varit mycket betydelsefull för oss i år, säger han till hemsidan.

– Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till, fortsätter sportchefen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus