Fotbolltransfers.com - Mata om Emery: "Aldrig sett det hos en annan manager"
Foto: Bildbyrån

Mata om Emery: "Aldrig sett det hos en annan manager"

Publicerad: 2018-11-08 19:37 England

Manchester Uniteds mittfältare Juan Mata hyllar Arsenals manager Unai Emery och lyfter fram en specifik egenskap hos honom.

I den nya biografin om Unai Emery har en rad olika människor med kopplingar till Arsenal-managern intervjuats.

En av dem är Manchester Uniteds mittfältare Juan Mata, 30. I intervjun uttrycker spanjoren att Emerys sätt att kommunicera med gruppen är en av de starkaste egenskaperna hos honom.

"Alla tränare som jag har haft har jobbat på ett specifikt sätt. Bortsett från fasta situationer. Det speciella med Unai är sättet han kommunicerar på. I hans genomgångar brukade han skriva tre,fyra eller fem saker på tavlan, vilket var punkter som han skulle ta upp. Ibland var det fraser eller metaforer som han skulle förklara. Jag har aldrig sett det hos en annan manager", skriver Goal.

"De kretsade oftast kring fraser som handlade om positivitet, kamratskap, värderingar som han ville skapa i laget. För att göra det gjorde han något som ingen annan gjorde, han kommunicerade genom punkterna han hade skrivit ner. Hans tal kunde pågå länge och han hade ingen koll på tiden och fortsatte att prata, men det han sa var alltid kraftfullt, och han kunde ställa frågor. Det gjorde det nästan till ett seminarium som involverade hela gruppen."

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda