Fotbolltransfers.com - Strömberg: "Jag besitter vad som krävs för att spela i Allsvenskan"
Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Strömberg: "Jag besitter vad som krävs för att spela i Allsvenskan"

Publicerad: 2018-11-07 18:48 Allsvenskan

Ljungskiles skyttekung Robin Strömberg hoppas kunna återvända till Allsvenskan inför nästa säsong.

Robin Strömberg gjorde 21 mål på 26 matcher i Söderettan förra säsongen. I år har han gjort 18 mål för Ljungskile SK.

Anfallaren har ett allsvenskt förflutet med Mjällby AIF. Nu provtränar Strömberg med GIF Sundsvall.

– Efter att jag åkte ur Allsvenskan med Mjällby flyttade jag till Öster och spelade där i två säsonger innan jag gick vidare till Ljungskile och det är väl egentligen där jag har hittat rätt i position och växt in i seniorfotbollen och blommat ut på riktigt, säger han till ST-sporten.

– Jag har haft en jättebra utveckling de senaste två åren och har gjort jättemånga mål och poäng över lag och även blivit mycket bättre som spelare, fortsätter anfallaren.

26-åringen hymlar inte om att han gärna återvänder till Allsvenskan.

– Jag vet vilka kvaliteter jag besitter och vad som krävs för att spela i Allsvenskan. Jag tycker att jag är en mycket bättre fotbollsspelare nu än vad jag var när jag spelade i Allsvenskan senast, säger Strömberg till ST-sporten och fortsätter:

– Det har inte varit jättelätt att gå från Allsvenskan som ung spelare, och sedan ner i division 1 och vända uppåt igen. Det har självklart varit några tuffa år, det har inte bara varit att vända ner och peppra in en massa mål, utan det har varit kämpigt. Men nu har jag mognat som människa och jag har haft lite annat utanför fotbollen som gjort att allt inte kretsat kring sporten och kunnat utvecklas i lugn och ro. 

Joel Cedergren kommenterar Robin Strömberg.

– Vi kommer inte erbjuda kontraktsförslag nu. Det är en första kik så får vi se sedan. Han är bra mellan linjer, men också bra i djupled. Han vill gå och är duktig på att tajma spelet i djupled. Det gillar jag, men jag har sett honom så lite, säger han till ST-sporten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus