Fotbolltransfers.com - Ger besked om Tobias Hysén - blir kvar i IFK Göteborg
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Ger besked om Tobias Hysén - blir kvar i IFK Göteborg

Publicerad: 2018-11-06 19:38 Allsvenskan

IFK Göteborgs sportchef Jonas Olsson bekräftar nu att Tobias Hysén får en roll i föreningen till nästa säsong.

Tobias Hysén, 36, har avslutat karriären. Men han kommer bli kvar i IFK Göteborg till nästa säsong, även om hans roll ännu inte är helt tydlig.

– Det är vi överens om. Han kommer att hjälpa till med det han kan. "Tobbe" har spelat på en hög nivå i många år, varit iväg i Kina och varit en viktig del för IFK Göteborg. Han har en stor och bred kompetens, sen kommer det att bli ett samtal mellan föreningen och Tobias om vilken roll det blir. Men vi är överens om att utnyttja hans kompetens på bästa sätt och det är en del i att vi ska vara bättre som lag nästa år, säger sportchefen Jonas Olsson till Göteborgs-Posten.

Jonas Olsson betonar att det är viktigt att behålla betydelsefulla spelare i organisationen.

– För mig är det kontinuitet och det är viktigt i en förening. Sen får det inte bli nepotism eller så men det är viktigt att ha människor som har varit i en förening under en längre tid. Även om det är sunt med lite nya människor ibland. Men det får inte bli för stor rotation, säger han till GP och fortsätter:

– Det är bara att titta hur många tränare, spelare och ordförande som vi har haft under de här åren ... det är svårt att komma någonstans när det blir så. För det är väldigt mycket som bygger på relationer, särskilt mellan spelare och där blir det svårt med en för stor omsättning.

Hysén gjorde sin sista match för Blåvitt i söndags, i förlustmatchen hemma mot Malmö FF.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus