Fotbolltransfers.com - Berggren: "Att hämta Asbaghi till Gefle var det dummaste man gjort"
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Berggren: "Att hämta Asbaghi till Gefle var det dummaste man gjort"

Publicerad: 2018-11-06 11:00 Superettan

Poya Asbaghi räddade kvar Gefle IF i Superettan förra året. Men det var ett misstag att värva honom, enligt förre sportchefen Hasse Berggren.

I slutet på maj 2017 anlitade Gefle IF tränaren Poya Asbaghi i jakten på nytt kontrakt i Superettan. Han lyckades, men försvann sedan till IFK Göteborg.

– Att plocka hit Poya Asbaghi var det dummaste man gjort, säger Gefles förre sportchef Hasse Berggren till GD.se.

Berggren hade hellre sett att Gefle plockat in sin tidigare tränare Pelle Olsson, som numera är i Sandvikens IF.

– Att plocka in Poya istället för Pelle Olsson var helt enkelt för kortsiktigt. Istället för att tänka långsiktigt och ta chansen att bygga upp organisationen från grunden igen valde man Poyalösningen, och tiggde ihop pengar via Swishkampanjen för att kunna plocka in de spelare han ville ha. Det blev som en illusion, det är det bästa ord jag har för att beskriva det, säger Berggren till GD.se och fortsätter:

– För att spela den typ av fotboll man gjorde under den hösten måste man ha duktiga fotbollsspelare som kan driva den spelidén. Och såna spelare kostar pengar. Man plockade in Montiel och Ajeti som var nyckelfigurerna. Men sedan försvinner spelarna, dom var här en stund och sedan ville de vidare. Och Poya också. Jag gillar Poya som tränare, han är skicklig om han får de rätta spelarna att använda sig av – men i det långa loppet var det fel att välja honom, det gynnade inte Gefle IF i längden. Det var ingen hållbar lösning. Det är bara att titta på var GIF är nu.

Gefle har nu ramlat ur Superettan och får spela i Norrettan nästa säsong.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus