Fotbolltransfers

Speltips: Engelska, franska och portugisiska stormöten

Spel - 2017-03-30 kl 21:00

Artikelbild

Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Ligafotbollen är tillbaka efter landslagsuppehållet. I det senaste speltipset blev det inte mindre fyra rätt av fyra möjliga. Blir det full pott igen? Den här gången är det fokus på europeiska stormöten.

DAGENS SPELTIPS PRESENTERAS I SAMARBETE MED LEOVEGAS SPORT.

---

SPELTIPS 1
Liverpool-Everton
Lördag 1 april 2017, kl.13:30.

Mellan Anfield och Goodison Park skiljer bara ynka 600 meter! Två av Englands mest klassiska klubbar huserar båda i välkända Merseyside och när lagen drabbar samman är det kanske det hetaste derbyt i hela fotbollstokiga England.

Everton brukar ha väldigt svårt att gå segrande ur detta heta möte. Faktum är att senaste gången dem blåa erövrade tre poäng på Anfield var så sent som 1999! Men till detta derby kommer bortalaget med en bättre form då man på de senaste tio matcherna skrapat ihop 6 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster medan Liverpool vunnit endast 3 matcher, 2 oavgjorda och hela 5 förluster.

En stor dos av formen stavas Romelu Lukaku. Den Antwerpen-födde belgaren är superhet för tillfället och har gjort en kanonsäsong i år oavsett hur han avslutar. Med sina 21 mål toppar han skytteligan och närmar sig med stormsteg 100 mål i Premier Leauge. Förra helgen såg han även till att rädda en poäng för sitt Belgien i den 89:e minuten mot Grekland i VM-kvalet hemma i Bryssel. I straffområdet är han hyperaktiv och utgör ett väldigt stort hot för motståndarna. Det går lika bra att näta med högern som det gör med vänstern och är det inte någon av dem tar han till pannan. Blåser domaren straff står han redo från elva meter. En mångsidig målskytt som kommer med ett ruskigt bra självförtroende till Anfield och kommer vilja att utöka sin målskörd mot värsta rivalen Liverpool!

Att han gör mål ger hela 2.75 är värt att backa upp.

SPEL: Romelu Lukaku gör mål
ODDS: 2.75 (Leovegas)

MISSA INTE: LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Dessutom har du varje vecka chansen att vinna en Premier League-tröja! Klicka här för att läsa mer om erbjudandet.

---

SPELTIPS 2
AS Monaco-Paris SG
Lördag 1 april 2017, kl. 21:00

Drömfinal i Franska ligacupen stundar på lördagskvällen för alla fotbollsälskare därute. Det vattnas i munnen när en final är av denna storlek. Det är två lag som är med och slåss över samtliga pokaler i landet och samtidigt går långt i Champions League. Ligaettan möter tvåan, de två stora giganterna i fransk fotboll dem senaste åren där Paris SG har varit numret större fram tills nu.

Monaco som kommer till denna finalmatch med en avslappnad känsla och en "inget att förlora"-attityd har inte mycket till press på sig. Att den här superfinalen kommer att utspela sig i Lyon behöver knappast nämnas vem som gynnas mest utav det, då alla finaler i många år spelats enbart på Stade de France i Paris.

Deras trupp är intakt, väldigt samspelt och laget hyser en otrolig form samtidigt som de har möjlighet att kamma hem alla inhemska titlar och gå ännu längre i CL. Den ende som saknas i truppen är avstängde Fabinho, det finns lite frågetecken på Radamel Falcao men han åker med till Lyon.

Har ni inte sett detta Monaco rekommenderar jag att göra det. Till skillnad från många topplag slutar dem inte spela fotboll när dem har en trygg ledning utan fortsätter att pulvrisera motståndarna tills tiden sätter stopp för det. Då ter sig det inte konstigt att Monegaskerna gjort överlägset flest mål i ligan.

Med spelare som supertalangen Kylian Mbappe,Valere Germain,Radamel Falcao,Silva Bernardo,Joao Moutinho,Thomas Lemar,Kamil Glik med flera kommer man göra det surt för huvudstadslaget.

Paris SG är fortfarande förkrossade över förlusten mot Barcelona och det får de skylla sig själva för. Hade PSG gått ut och spelat som de brukar göra hade Barcelona aldrig tagit sig vidare. Barcelona var aldrig så bra som resultatet visade, det var snarare att PSG spelade fegt och det straffade sig.

Även om de också har en fin form i ligan är det något som saknas i detta lag som kryllar av världsstjärnor. Kanske saknas en viss Zlatan Ibrahimovic, inte målmässigt, men desto mer som en ledargestalt och vägvisare för att alltid vilja vinna.

I början av säsongen kom några oväntade bortaförluster som gör att man ligger tvåa istället för etta och spelet i ligan har hackat något.

Men PSG har vunnit dem tre sista Ligacup-titlarna med "Ibra" i spetsen och ses av många ändå som favoriter. Det saknas bara en nämnvärd spelare i deras trupp och det är backen Marquinhos. Tar PSG sin fjärde raka Ligacuptitel?

Jag väljer istället att rygga på Monaco som får lyfta den första pokalen för säsongen.

SPEL: Monaco får lyfta pokalen
ODDS: 2.50

---

SPELTIPS 3
Benfica-Porto
Lördag 1 april 2017, kl. 21:30

O Classico heter detta gigantiska portugisiska stormöte som kanske kommer något olägligt, då bägge lagen haft spelare som varit på olika landslagsuppdrag runtom i världen. Men dessa två lag är så pass professionella och så bra att det inte krävs något extraordinärt för att ställa om till ligaspel. Speciellt till denna så viktiga batalj då inget av lagen egentligen har råd att förlora.

Bägge lagen har liknande form med fullt fokus på att stå som ligamästare i slutet på maj och dessutom är båda utslagna ur Champions League.

Båda lagen gör mycket mål och har många olika målskyttar och besitter ett ruggigt anfallsspel. Gör något av lagen mål kommer det andra laget pressa på rejält för att kvittera då detta möte kan vara en indikation på vem som tar hem ligatiteln i år.

Med dessa förutsättningar är mitt tips att båda lagen gör mål och inget av lagens stora målskyttar ser ut att missa denna heta seriefinal.

I Porto finns 15 spelare som nätat med Tiquinho Soares (16 mål), Andre Silva (15 mål) och Diogo Jota (7 mål) i spetsen.

I Benfica finner vi 13 spelare som gjort mål varav dem bästa är Konstantinos Mitroglou (14 mål), Pizzi (9 mål) och Jonas (6 mål).

SPEL: Båda lagen gör mål
ODDS: 2.04 (Leovegas)

MISSA INTE: LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Dessutom matchar de ditt första spel med upp till 200 kr att spela för i mobilen. Klicka här för att läsa mer om erbjudandet.

---

SPELTIPS 4
IFK Norrköping-Hammarby IF
Söndag 2 april 2017, kl. 17:30.

Efter universums längsta vinteruppehåll är Allsvensk fotboll äntligen på tapeten igen. Som vi längtat. Spelar ingen roll om det är spelare, ledare, fans och inte allra minst vi som älskar att tippa, alla har vi längtat stort och alla på sitt eget lilla sätt!

Söndag eftermiddag smäller det på Nya Parken i Norrköping när "Peking" tar emot grannarna från östkusten "Bajen" från Södermalm. När de här lagen stöter samman anas det mål i luften så som förra säsongens drabbning på samma arena när hemmalaget tog en 3-1 seger.

Detta IFK Norrköping som inte allt för länge sedan hade fastnat i Superettantröskeln men som nu har klamrat sig fast i toppen av Allsvenskan igen. Med ett eget spel, högt tempo, anfallsglad och med små medel till hands spelar man en underhållande fotboll som kanske är värt att kalla Sveriges bästa. Efter en trög inledning på Svenska Cupen har dem nästintill förnedrat sina motståndare och tur har inget med saken att göra. Det garanteras mål när IFK Norrköping äntrar en fotbollsplan, men anfall på anfall gör också att dem blottar sig bakåt och då öppnas ytor för det andra laget.

Hammarby å sin sida är fortfarande på jakt efter att hitta en stabilare grund att stå på än två 11:e placeringar två år på raken. Även om de kan göra en hel del mål släpper dem in desto fler, vilket är på tok för dåligt.

I båda lagen prioriteras anfallsfotbollen högt, därmed blir varken publiken eller tv-tittarna blåsta på underhållning.

När premiären blir ett faktum kommer 22 spelare att kliva in till en välfylld Nya Parken och göra sitt yttersta för att tillfredsställa publiken.

SPEL: Över 2.5 mål
ODDS: 1.72 (Leovegas)

MISSA INTE: Lägg ett spel på 500 kr eller mer via mobilen hos LeoVegas Sport på det lag du tror kommer stå som allsvenska mästare så får du ett gratisspel på 200 kr att använda på säsongens första matchvecka.

---

SPELTIPS 5
Arsenal-Manchester City
Söndag 2 april 2017, kl.17:00

Det är ett sårat Arsenal som kommer med en usel form till söndagens toppmöte i Premier Leauge mot Manchester City. Förlusterna har avlöst varandra men ett Arsenal med höga ambitioner har inte råd att tappa så mycket mer än man gjort för att knipa en topp fyra-placering.

Efter en välbehövlig ledig vecka från dem dåliga resultaten i ligaspelet är spelarna åter tillbaka med en ny energi och är motiverade nog för att se till att hemmalaget hamnar på vinnarspåret igen. Mot City brukar Arsenal trivas, speciellt på hemmagräset.

Förutom Lucas Perez, Santi Cazorla och Peter Cech förfogar managern Arsene Wenger över en frisk och hungrig trupp.

Pep Guardiola hade nog önskat att få ut mer av mina mannar efter 28 spelade omgångar, då City ligger hela 12 poäng efter ledande Chelsea.

Han har inte fått ut maximalt av denna breda och kompetenta samling av spelare som han önskat. Medan spetsen i anfallet är väldigt bra, kanske ligans bästa, saknas tryggheten där bak. Deras sårbarhet i försvaret har visat sig mot de bättre lagen. City skapar många målchanser men missar en hel del och det straffar det sig för eller senare.

Bortalaget saknar definitivt Ilkay Gundogan och Gabriel Jesus samt frågetecken på Raheem Sterling, Bacary Sagna, Pablo Zabaleta och Kevin De Bruyne.

Att spela på att något av lagen vinner är lite osäkert spel, men att det blir mål är chansen större för. Ett revanschsuget Arsenal mot ett svajigt City försvar kan leda till just det.

SPEL: Arsenal över 1.5 mål
ODDS: 2.25 (Leovegas)

 

Speltips från www.tipparen.se.

Fotbolltransfers.com

[email protected]

Artikelbild

Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Speltips: Engelska, franska och portugisiska stormöten

Spel - 2017-03-30 kl 21:00

Ligafotbollen är tillbaka efter landslagsuppehållet. I det senaste speltipset blev det inte mindre fyra rätt av fyra möjliga. Blir det full pott igen? Den här gången är det fokus på europeiska stormöten.

DAGENS SPELTIPS PRESENTERAS I SAMARBETE MED LEOVEGAS SPORT.

---

SPELTIPS 1
Liverpool-Everton
Lördag 1 april 2017, kl.13:30.

Mellan Anfield och Goodison Park skiljer bara ynka 600 meter! Två av Englands mest klassiska klubbar huserar båda i välkända Merseyside och när lagen drabbar samman är det kanske det hetaste derbyt i hela fotbollstokiga England.

Everton brukar ha väldigt svårt att gå segrande ur detta heta möte. Faktum är att senaste gången dem blåa erövrade tre poäng på Anfield var så sent som 1999! Men till detta derby kommer bortalaget med en bättre form då man på de senaste tio matcherna skrapat ihop 6 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster medan Liverpool vunnit endast 3 matcher, 2 oavgjorda och hela 5 förluster.

En stor dos av formen stavas Romelu Lukaku. Den Antwerpen-födde belgaren är superhet för tillfället och har gjort en kanonsäsong i år oavsett hur han avslutar. Med sina 21 mål toppar han skytteligan och närmar sig med stormsteg 100 mål i Premier Leauge. Förra helgen såg han även till att rädda en poäng för sitt Belgien i den 89:e minuten mot Grekland i VM-kvalet hemma i Bryssel. I straffområdet är han hyperaktiv och utgör ett väldigt stort hot för motståndarna. Det går lika bra att näta med högern som det gör med vänstern och är det inte någon av dem tar han till pannan. Blåser domaren straff står han redo från elva meter. En mångsidig målskytt som kommer med ett ruskigt bra självförtroende till Anfield och kommer vilja att utöka sin målskörd mot värsta rivalen Liverpool!

Att han gör mål ger hela 2.75 är värt att backa upp.

SPEL: Romelu Lukaku gör mål
ODDS: 2.75 (Leovegas)

MISSA INTE: LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Dessutom har du varje vecka chansen att vinna en Premier League-tröja! Klicka här för att läsa mer om erbjudandet.

---

SPELTIPS 2
AS Monaco-Paris SG
Lördag 1 april 2017, kl. 21:00

Drömfinal i Franska ligacupen stundar på lördagskvällen för alla fotbollsälskare därute. Det vattnas i munnen när en final är av denna storlek. Det är två lag som är med och slåss över samtliga pokaler i landet och samtidigt går långt i Champions League. Ligaettan möter tvåan, de två stora giganterna i fransk fotboll dem senaste åren där Paris SG har varit numret större fram tills nu.

Monaco som kommer till denna finalmatch med en avslappnad känsla och en "inget att förlora"-attityd har inte mycket till press på sig. Att den här superfinalen kommer att utspela sig i Lyon behöver knappast nämnas vem som gynnas mest utav det, då alla finaler i många år spelats enbart på Stade de France i Paris.

Deras trupp är intakt, väldigt samspelt och laget hyser en otrolig form samtidigt som de har möjlighet att kamma hem alla inhemska titlar och gå ännu längre i CL. Den ende som saknas i truppen är avstängde Fabinho, det finns lite frågetecken på Radamel Falcao men han åker med till Lyon.

Har ni inte sett detta Monaco rekommenderar jag att göra det. Till skillnad från många topplag slutar dem inte spela fotboll när dem har en trygg ledning utan fortsätter att pulvrisera motståndarna tills tiden sätter stopp för det. Då ter sig det inte konstigt att Monegaskerna gjort överlägset flest mål i ligan.

Med spelare som supertalangen Kylian Mbappe,Valere Germain,Radamel Falcao,Silva Bernardo,Joao Moutinho,Thomas Lemar,Kamil Glik med flera kommer man göra det surt för huvudstadslaget.

Paris SG är fortfarande förkrossade över förlusten mot Barcelona och det får de skylla sig själva för. Hade PSG gått ut och spelat som de brukar göra hade Barcelona aldrig tagit sig vidare. Barcelona var aldrig så bra som resultatet visade, det var snarare att PSG spelade fegt och det straffade sig.

Även om de också har en fin form i ligan är det något som saknas i detta lag som kryllar av världsstjärnor. Kanske saknas en viss Zlatan Ibrahimovic, inte målmässigt, men desto mer som en ledargestalt och vägvisare för att alltid vilja vinna.

I början av säsongen kom några oväntade bortaförluster som gör att man ligger tvåa istället för etta och spelet i ligan har hackat något.

Men PSG har vunnit dem tre sista Ligacup-titlarna med "Ibra" i spetsen och ses av många ändå som favoriter. Det saknas bara en nämnvärd spelare i deras trupp och det är backen Marquinhos. Tar PSG sin fjärde raka Ligacuptitel?

Jag väljer istället att rygga på Monaco som får lyfta den första pokalen för säsongen.

SPEL: Monaco får lyfta pokalen
ODDS: 2.50

---

SPELTIPS 3
Benfica-Porto
Lördag 1 april 2017, kl. 21:30

O Classico heter detta gigantiska portugisiska stormöte som kanske kommer något olägligt, då bägge lagen haft spelare som varit på olika landslagsuppdrag runtom i världen. Men dessa två lag är så pass professionella och så bra att det inte krävs något extraordinärt för att ställa om till ligaspel. Speciellt till denna så viktiga batalj då inget av lagen egentligen har råd att förlora.

Bägge lagen har liknande form med fullt fokus på att stå som ligamästare i slutet på maj och dessutom är båda utslagna ur Champions League.

Båda lagen gör mycket mål och har många olika målskyttar och besitter ett ruggigt anfallsspel. Gör något av lagen mål kommer det andra laget pressa på rejält för att kvittera då detta möte kan vara en indikation på vem som tar hem ligatiteln i år.

Med dessa förutsättningar är mitt tips att båda lagen gör mål och inget av lagens stora målskyttar ser ut att missa denna heta seriefinal.

I Porto finns 15 spelare som nätat med Tiquinho Soares (16 mål), Andre Silva (15 mål) och Diogo Jota (7 mål) i spetsen.

I Benfica finner vi 13 spelare som gjort mål varav dem bästa är Konstantinos Mitroglou (14 mål), Pizzi (9 mål) och Jonas (6 mål).

SPEL: Båda lagen gör mål
ODDS: 2.04 (Leovegas)

MISSA INTE: LeoVegas Sport erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr. Dessutom matchar de ditt första spel med upp till 200 kr att spela för i mobilen. Klicka här för att läsa mer om erbjudandet.

---

SPELTIPS 4
IFK Norrköping-Hammarby IF
Söndag 2 april 2017, kl. 17:30.

Efter universums längsta vinteruppehåll är Allsvensk fotboll äntligen på tapeten igen. Som vi längtat. Spelar ingen roll om det är spelare, ledare, fans och inte allra minst vi som älskar att tippa, alla har vi längtat stort och alla på sitt eget lilla sätt!

Söndag eftermiddag smäller det på Nya Parken i Norrköping när "Peking" tar emot grannarna från östkusten "Bajen" från Södermalm. När de här lagen stöter samman anas det mål i luften så som förra säsongens drabbning på samma arena när hemmalaget tog en 3-1 seger.

Detta IFK Norrköping som inte allt för länge sedan hade fastnat i Superettantröskeln men som nu har klamrat sig fast i toppen av Allsvenskan igen. Med ett eget spel, högt tempo, anfallsglad och med små medel till hands spelar man en underhållande fotboll som kanske är värt att kalla Sveriges bästa. Efter en trög inledning på Svenska Cupen har dem nästintill förnedrat sina motståndare och tur har inget med saken att göra. Det garanteras mål när IFK Norrköping äntrar en fotbollsplan, men anfall på anfall gör också att dem blottar sig bakåt och då öppnas ytor för det andra laget.

Hammarby å sin sida är fortfarande på jakt efter att hitta en stabilare grund att stå på än två 11:e placeringar två år på raken. Även om de kan göra en hel del mål släpper dem in desto fler, vilket är på tok för dåligt.

I båda lagen prioriteras anfallsfotbollen högt, därmed blir varken publiken eller tv-tittarna blåsta på underhållning.

När premiären blir ett faktum kommer 22 spelare att kliva in till en välfylld Nya Parken och göra sitt yttersta för att tillfredsställa publiken.

SPEL: Över 2.5 mål
ODDS: 1.72 (Leovegas)

MISSA INTE: Lägg ett spel på 500 kr eller mer via mobilen hos LeoVegas Sport på det lag du tror kommer stå som allsvenska mästare så får du ett gratisspel på 200 kr att använda på säsongens första matchvecka.

---

SPELTIPS 5
Arsenal-Manchester City
Söndag 2 april 2017, kl.17:00

Det är ett sårat Arsenal som kommer med en usel form till söndagens toppmöte i Premier Leauge mot Manchester City. Förlusterna har avlöst varandra men ett Arsenal med höga ambitioner har inte råd att tappa så mycket mer än man gjort för att knipa en topp fyra-placering.

Efter en välbehövlig ledig vecka från dem dåliga resultaten i ligaspelet är spelarna åter tillbaka med en ny energi och är motiverade nog för att se till att hemmalaget hamnar på vinnarspåret igen. Mot City brukar Arsenal trivas, speciellt på hemmagräset.

Förutom Lucas Perez, Santi Cazorla och Peter Cech förfogar managern Arsene Wenger över en frisk och hungrig trupp.

Pep Guardiola hade nog önskat att få ut mer av mina mannar efter 28 spelade omgångar, då City ligger hela 12 poäng efter ledande Chelsea.

Han har inte fått ut maximalt av denna breda och kompetenta samling av spelare som han önskat. Medan spetsen i anfallet är väldigt bra, kanske ligans bästa, saknas tryggheten där bak. Deras sårbarhet i försvaret har visat sig mot de bättre lagen. City skapar många målchanser men missar en hel del och det straffar det sig för eller senare.

Bortalaget saknar definitivt Ilkay Gundogan och Gabriel Jesus samt frågetecken på Raheem Sterling, Bacary Sagna, Pablo Zabaleta och Kevin De Bruyne.

Att spela på att något av lagen vinner är lite osäkert spel, men att det blir mål är chansen större för. Ett revanschsuget Arsenal mot ett svajigt City försvar kan leda till just det.

SPEL: Arsenal över 1.5 mål
ODDS: 2.25 (Leovegas)

 

Speltips från www.tipparen.se.

Fotbolltransfers.com

[email protected]