Kennedy Igboananike trivs i AIK: "Fotbollslivet leker igen"

Allsvenskan

Allsvenskan - 2013-04-23 kl 10:44

Artikelbild

Från ett helvete i Djurgården till glädje i AIK. Nigerianske anfallaren Kennedy Igboananike njuter av fotbollen igen.

I går sköt han segern till AIK. I 95:e minuten gjorde Kennedy Igboananike målet som innebär 1-2 borta mot Gefle IF. Det var anfallarens första allsvenska mål för nya klubben.

– Det var väldigt viktigt. Det betydde inte bara tre poäng för oss, utan också mycket för mig personligen. Jag är anfallare och då måste du alltid göra mål. När bollen gick i mål kände jag att nu är det slut på den tunga tiden, både för mig och AIK. Nu ska vi fortsätta vinna, säger han till Expressen.

Sista tiden i Djurgårdens IF var ett helvete för nigerianen. Nu ler han igen.

– Jag mådde inte bra innan jag kom till AIK, jag hade en väldigt tung tid sista tiden i Djurgården, där jag inte spelade alls och var i frysboxen. Men nu i AIK mår jag väldigt bra, säger Igboananike.

– Ibland blir inte livet inom fotbollen som man tänkt sig, men jag har lärt mig hur saker och ting fungerar och hur tungt det kan vara.  Man måste ha ett starkt psyke för att klara det, fortsätter han.