Fotbolltransfers.com - Efter derbyvinsten - tuff match väntar på hemmaplan
Efter derbyvinsten - tuff match väntar på hemmaplan
Publicerad: 2017-05-05 15:46

På söndag har vi en hel del intressanta möten att vänta, vi har redan tagit oss an Genoa's möte med Inter som ni finner i bloggsektionen under min profil på 1x2.se och vi har även flera andra matcher att gå igenom som sticker ut, här tänkte jag ta en närmare titt på mötet emellan Lazio och Sampdoria där jag finner prissättningen väldigt exceptionell, jag ska också förklara varför.

Om vi börjar med att ta fram vad för asienlina matchen är satt på så kan jag meddela att den är ligger på (+-)2.0. Lazio möter alltså inte Pescara eller Palermo utan ett fullt dugligt Sampdoria. Lazio har tre poäng till godo för en direkt plats till Europa League medans man är sju poäng bakom för ett Champions League-kval. Dit kommer man inte att nå, men man gör en väldigt imponerande säsong med Simone Inzaghi vid rodret.

Denna (tränare) Inzaghi har blivit väldigt hyllad under veckan då hans Lazio slog Roma med överlägsna 3-1 i det derby som var under förra helgen. Man fick nästan en "bra lott" då Immobile tvingades kliva av på uppvärmningen, oförmögen att starta. Detta i sig gjorde att man istället var tvungna att anpassa sig, tanken inför var ett vanligt uppställt Lazio med en 3-5-2 formation som även den hade stått lågt, men som velat spela sitt egna spel och således också bjudit på fler ytor än vad man nu tvingades anpassa sig till. Man valde att istället packa mittfältet centralt och ställde ut en "5-3-1-1"-variant där man kontrade med en Kieta Balde på topp tillsammans med Milinkovic-Savic som backup.

Det funkade utmärkt på detta, för dagen, lättlästa Roma som hade all världens problem att komma igenom centralt eller hitta ut på kanterna. Väl i omställningslägen så var Roma så passiva man kunde vara och detta utnyttjade Lazio på ett väldigt bra sätt.

Men nu ställs man inför en helt annan match, man kommer att tvingas vara bollförande, man kommer att vara utan mittfältsmotorn Parolo och man kommer att spela en helt annan fotboll där man tvingas ta intiativet och vara de som behöver hitta formlerna och bygga upp spelet. Det har haft, till skillnad ifrån matchen i helgen där man hade maxutdelning i sin effektivitet, något som saknats med Lazio som hemmalag. Man lyckas inte på samma sätt hemma som favoriter. Matcherna hemma i år lyder såhär:

Vs. Crotone (1-0)

Vs. Atalanta (2-1)

Vs. Chievo (0-1)

Vs. Milan (1-1)

Vs. Udinese (1-0)

Vs. Torino (3-1)

Vs. Napoli (0-3)

Vs. Palermo (6-2)

Då ska vi ha med oss att Napoli är bra mycket bättre än Sampdoria, såklart. Medans Palermo redan gett upp och Torino har mycket att önska försvarsmässigt. Säger inte att Lazio inte gjort det bra, men det luktar överskattning lång väg när vi ramlar in i detta möte emot Sampdoria.

Odds inför matchen: https://1x2.se/odds/italien/serie-a/1031788/ss-lazio-uc-sampdoria

Man ställs emot ett Sampdoria som ligger på en tionde plats, säsongen blir inte mer än så och man är inte i närheten av varken Europaspel eller att åka ur. Men trots den tydliga bristen på motivation här så är det som tidigare nämnt det enda tränare Giampaolo pratar om, man kommer inte att ställa ut skorna och någonstans hänger lite hans eget rykte på att hans lag fortsätter att prestera. Det ligger också i kulturen hos Genova-lagen att alltid vilja göra sitt och även om man skruvat ned 120%-prestationerna så är man ett riktigt bra lag. Jag skrev i min förra rek om dessa att jag hatar dom, jag var också allvarlig i det. De hade spelat bra men ändå förlorat emot Crotone och Sassuolo med uddamålet, men det var också matcher man var tvungna att hantera utifrån sitt favoritskap, något de inte behärskade.

Men någonting jag också framförde inför matchen emot Torino var hur mycket bättre de är när de slipper ha favoritskapet på sig själva och slipper ha mer boll emot motståndaren, det var en märklig lina utsatt på dem då (+-1.0) och vi hamnar i samma fokus här. Dem är redan uträknande som semesterfirande och även om sådant stämmer väl ut i andra lag så tycker jag inte det är applicerbart på Sampdoria, deras lägstanivå är för hög helt enkelt.

Man har dessutom goda nyheter, både Muriel och Sala är tillbaka i träning vilket betyder att dem är tillbaka här om inget i deras skador slås upp. Även Schick som är i en otrolig form fick en smäll i Turin men tränar normalt med laget.

Statistik & Head-to-Head inför matchen: https://1x2.se/h2h/italien/serie-a/1031788/ss-lazio-uc-sampdoria

Man har en otroligt fint grundspel att falla tillbaka på och både anfallare samt försvarare har haft genombrott i år, man tar ofta fördel utav att gå in som underdogs i sådana här möten och jag ser verkligen inte att Lazio skulle köra över detta bortalag. Sampdoria är även experter på att chocka hemmapublik, fråga bara Milanolagen efter att Sampdoria agerat gäster. För mig är det fullständig galenskap med de utsatta oddsen och även om Lazio ska vara favorit här så har detta gått till överdrift efter sin prestation emot Roma.

Med tungan på vågen tar jag en hård ton till denna match, för mig är det märkligt med en sådan stor tilltro till Lazio. Sampdoria +2.0 till 1.91 spelar jag alla dagar i veckan och det oddset hittar jag hos Bet365. Lycka till!

- Redlineer

Annons:


Kommentarer skapas med Disqus