Fotbolltransfers.com - Copa Libertadores och tidigare Gothia Cup-stjärna
Copa Libertadores och tidigare Gothia Cup-stjärna
Publicerad: 2017-03-13 17:08

Reken från Redlineer, i matchen mellan Genoa och Sampdoria satt som ett skott i krysset. Idag byter vi rekare, liga och världsdel. "Giobetyouwin" är en annan av våra duktiga rekare och nedan följer ett speltips från denne, hämtat från Sydamerikanska Copa Libertadores!
---

Palmeiras - Jorge Wilstermann - Copa Libertadores
Avspark: 16 Mars 01:45
Spel: Palmeiras -1.75 3/5U

Brasilianska storklubben Palmeiras har gjort en imponerande resa dem senaste åren. Efter att ha åkt ur landets högstaliga säsongen 2012 så har man vänt på skutan och jobbat sig uppåt i en imponerande takt. Sejouren i Serie B blev ytterst kortvarig och det är svårt att inte imponeras av Palmeiras som tagit flera kliv framåt säsong efter säsong sedan dess. 

2012: 18:e plats Serie A, nedflyttning.

2013: Vinnare av Serie B, uppflyttning.

2014: 16:e plats Serie A, 2p från nedflyttning.

2015: 9e plats Serie A.

2016: Vinnare av Serie A, 9p före tvåan.

Utecklingskurvan är, trots att den nästan pekar spikrakt uppåt, väldigt jämn. Ledningen har gjort ett bra jobb på transfermarknaden efter varje avslutad säsong samtidigt som dem yngre spelarna vuxit in i sina roller vilket har gjort att klubben succesivt blivit bättre och bättre.

Till skaran "yngre spelare" kan vi sålla in Gabriel Jesus, numera i Manchester City, men också Gothia Cup-stjärnan Dudu. Dudu blev en snackis i svensk media 2008 när han spelade Gothia Cup tillsammans med sin moderklubb Cruzeiro pga av hans fina prestationer, men också på grund av att hans prislapp sades redan då ligga på ca 100 miljoner kronor. Den offensive mittfältaren har numera hunnit bli 25 år gammal och är inne på sin tredje säsong som ordinarie i Palmeiras. I fjol var han tillsammans med Gabriel Jesus en av ligans mest framstående spelare vilket trots allt är lite kul för oss som la namnet på minnet när man först läste om honom 2008.

I övrigt kan man enkelt sammanfatta Palmeiras nuvarande trupp som ren och skär klass. De har gjort ett otroligt starkt transferfönster trots att de tappat Gabriel Jesus. Man har inte dragit sig för att öppna plånboken och har på egen hand stått för tre av dem bästa övergångarna på hela kontinenten. Jag tänker främst på Atletico Nacionals skyttekung Miguel Borja (vald till Sydamerikas bästa spelare 2016), Atletico Nacionals offensive mittfältare Alejandro Guerra samt Inters defensive mittfältare Felipe Melo. Krydda det med högkvalitativa Keno och Michel Bastos från den inhemska ligan och det är enkelt att se att Palmeiras ser sjukt nog än starkare ut i år. Jag säger sjukt nog eftersom de trots allt dominerade den brasilianska fotbollen förra säsongen. 9p ner till tvåan, flest gjorda mål framåt och minst insläppta bakåt är i varje fall i min bok definitionen av dominans.

Det är nästan så att Palmeiras kan slänga upp sin reservelva i ligan och fortfarande utmana om ligatiteln!

Palmeiras har varit lite segstartade i år i sedvanlig brassemanér men har vuxit allt eftersom månaderna gått och ser numera ut att vara i riktigt gott slag. I Copa Libertadores öppningsomgång kryssade man borta mot Atletico Tucuman med 1-1 trots att man åkte på ett rött redan i den 21:a minuten vid ställningen 0-0. Riktigt starkt med tanke på att Tucuman såg löjligt bra ut under Copa Libertadores-kvalet, där de förövrigt avfärdade Colombianska Junior och Ecuadorianska El Nacional fullt rättvist.

Nu senast i helgen vann man derbyt mot Sao Paulo med klara 3-0, och då tog man sig ändå friheten att vila ett antal nyckelspelare.

Det råder alltså inga tvivel om att Palmeiras är mer än redo för det som komma skall och kommer med ett gott självförtroende till onsdagens match. 

Motståndarna Jorge Wilstermann fick bästa tänkbara start i Copa Libertadores när man krossade Peñarol med 6-2. Siffrorna var dock i grav överkant och deras två första mål kom något turligt. 1-0 gjordes efter att domaren släppt en klar frispark emot Wilstermann och tvåan via en onödig straff. 2-0 redan innan halvtimmen var spelas betydde i det här fallet Game, Set, Match då Wilstermann enkelt kunde kontra sönder Uruguayanska Peñarol under den resterande timmen som var kvar.

Trots att siffrorna var i överkant så var det var inte oväntat att Wilstermann skulle vinna här då de trots allt har sin hemmaplan på över 2500m höjd. Om ni följt det Sydamerikanska VM-kvalet, eller Copa Libertadores med för den delen, så har ni säkerligen förstått att höjden spelar en otrolig stor roll i dessa sammanhang. Vissa Bolivianska lag är helt oslagbara på hemmaplan på grund av detta. 

Wilstermann drar också nytta av höjden men är ändå rätt långt ifrån storklubbarna Bolivar och The Strongests nivå.

Det är som natt och dag att se sånna här lag spela på hemma kontra bortaplan. Faktum är att Wilstermann förlorat samtliga bortamatcher i Copa Libertadores. Nu pratar vi då bara om 6 matcher men det är ändå en bra fingervisning på hur det brukar se ut. I 5 av dessa 6 matcher har man dessutom förlorat med 2 eller fler mål. 

Det är sällan prat om klasskillnad i en turnering av Copa Libertadores dignitet, men här är det faktiskt just ren och skär klasskillnad. Vi talar om Sydamerikas bästa och bredaste trupp mot ett Bolivianskt lag som inte ens kan klassas som det bästa i den inhemska ligan. Vi pratar alltså om en liga där dem framstående utländska spelarna varit medelmåttor i mindre lag i sitt hemland. 

Just Wilstermanns trupp består av bolivianer och har bland annat en chilensk målvakt, som var bänkvärmare i U Española, och en brasse, som lirat i Serie C/D, som nyckelspelare. Man behöver med andra ord inte vara en raketforskare för att förstå att det skiljer flera mil mellan lagen :) 

Bolivianernas anfall är dessutom försvagat då rutinerade anfallaren Rios blev utvisad mot Peñarol. Stort minus då Rios är i fin form och hade målat 2x i den matchen innan utvisningen.

Jag har svårt att se hur Wilstermann ska kunna få ut något alls på bortaplan. Palmeiras bör vara taggade till tusen och tack vare ett förhoppningsvis fullsatt stadium bör det inte vara tal om något brassesyndrom. Många brasilianska lag tenderar att spela lojt och bara göra minsta lilla som krävs. Det är detta jag alltså döpt till brassesyndromet och en anledning till att jag oftast håller mig ifrån linor som är högre än -1 (Asian Handicap). 

Men då detta ändå är Palmerias comeback i finrummet så förväntar jag mig att de spelar ut hela sitt register. Kommer de åtminstone upp i 70% av sin högstanivå så skall de vinna detta möte enkelt. Plockar därför Palmeiras -1.75 @ 1.71 hos Pinnacle med 3/5U. Kika in alla odds på matchen här.

Annons:


Kommentarer skapas med Disqus