Fotbolltransfers.com - Italiens hetaste derby
Italiens hetaste derby
Publicerad: 2017-03-10 18:55

Helgens första speltips kommer från profil-rekaren "Redliiner". Redliiner specialiserar sig på de stora fotbollsligorna, och i synnerhet den italienska!

-
Helgen är på ingång och som vanligt väntar ett massivt utbud att grotta ner sig i. Jag tänkte fokusera på ett utav Italiens hetaste derbyn som tar vid på lördagskvällen och det är matchen emellan Genoa och Sampdoria.

Derby della Lanterna som derbyt är döpt till i Italien är alltid något extra, även om det inte involverar något topplag så är inramningen alltid magisk. Nu till på lördag är det två lag som kommer i helt olika form där Genoa under förra omgången tog sin första vinst sedan i mitten utav december.

 Genoa inledde säsongen strålande, dåvarande tränaren Juric blev hyllad ifrån alla håll i Italien efter vinster emot Juventus, Fiorentina och Milan. Formen mattades dock av och när man tidigt gjorde klart med spelarförsäljningarna utav lagets två största stjärnor i Pavoletti samt Rincon så började även resultaten gå emot. Man får heller inte glömma att målvakten Perin, som var en stor skillnad i många matcher med flertalet matchvinnande räddningar, drog på sig en långtidsskada. Konsekvenserna utav dessa spelartapp blev tydlig när Genoa sedan förlorade match efter match och tillslut fick presidenten nog där Juric fick gå efter den pinsamma förlusten borta emot Pescara. In kom istället Mandorlini som gjort ett fantastiskt jobb i Serie B-klubben Hellas Verona. Hans främsta uppgift blev snabbt att täppa till det läckande försvaret och även om han fått ordning på skutan med en vinst och en oavgjord så är det ingen bländande fotboll Genoa bjuder på numera.

Resultaten ljuger dessutom en del, om man frågar mig iallfall. 1-1 matchen emot Bologna var en riktigt slätstruken insats som hade slutat i förlust om inte den oblyge inhopparen Ntcham fortsatt att våga bomba iväg skott. Efter att ha bränt iväg en boll upp på läktaren så gick försök två bättre då den satt i nätet och han räddade således en poäng i absolut sista sekund. I matchen emot Empoli stod han där igen, Ntcham. Som inhoppare avgjorde han matchen emot Empoli i den 89:e minuten med sitt 1-0 mål, i en match som slutade 2-0 till Genoa. Även här gjorde man inte en särskilt bra match men man får med sig resultaten och bara det i sig är ju såklart en framgång.

Mandorlini ställer ut sitt lag utanför eget straffområde och spelar en väldigt okomplicerad fotboll, man vill inte ha bollen utan vill vinna den och gå väldigt rakt på kontring. Problemet här kan jag tycka är att man inte besitter särskilt snabba spelare utan man är väldigt tunga med en åldrande Pinilla längst upp tillsammans med Simeone vars prestationer helt tappt i fart sett till hur bra han var i höstas. Man står dessutom så lågt att vägen till motståndarmålet blir så lång och Genoas anfallsspel förefaller att vara rätt krampaktigt.

I Sampdoria är läget annolunda, obesegrade i sex raka matcher och i det inkluderar vi vinster emot både Roma och Milan. Man har äntligen börjat få utdelning på sina chanser och när man väl är i zonen är man riktigt bra. Utropstecknet har förvånande nog varit den unga tjecken Patrik Schick. Invärvad ifrån Bohemians inför säsongen har han nu blivit känd som en super-sub då han har mäktat med 7 mål trots att han oftast startar på bänken.

Man har här, för första gången sedan säsongen 59/60, möjligheten att vinna båda derbymatcherna under en säsong efter sin vinst under första mötet i höstas. Något som tränare Giampaolo la vikt i under sin presskonferens inför matchen. Man är helt skadefria i truppen för första gången på länge och har flertalet spelare i absoluta högform.

Head-to-head: https://1x2.se/h2h/italien/serie-a/1031618/genoa-cfc-uc-sampdoria

Sampdoria älskar att spela en possession-inriktad fotboll där man vill spela sig igenom sina motståndare. Man är duktiga på att utnyttja bredden på planen där man gärna byter sida för att öppna upp ytor. Mot Genoa kommer man att få spela sitt spel emot ett nästintill uppställt lag och jag är övertygad om att matchbilden kommer att passa Sampdoria bättre när de utan stress kan fokusera på att tränga igenom Genoas försvar, som i ärlighetens namn inte är något toppförsvar. Man bör även ställa sig frågan vart Genoabacken Izzo har sitt huvud någonstans då han just nu utreds för matchfixning. En annan aspekt värd att ta med sig är mängden hörnor och frisparkar Sampdoria som bollförande lag bör få, då Genoa släppt in nästflest mål i serien via fasta situationer.

Allt som allt så tycker jag mycket talar för Sampdoria här och jag håller dem även som favorit. När dem då står som små underdogs på oddsmarknaden känner jag mig bekväm med att investera i Sampdoria. Jag väljer +0.0 alternativet som är detsamma som Draw No Bet.

Jag spelar alltså Sampdoria +0.0 till 2.02.

För fler odds på matchen, kika in oddsjämförelse-verktyget.

Lycka till!

Rekare: Redliiner

Annons:


Kommentarer skapas med Disqus