Fotbolltransfers.com - Sommarfönstret 2013 - mer intressant än på länge
Till bloggens startsida
Sommarfönstret 2013 - mer intressant än på länge
Publicerad: 2013-05-28 00:49

Vi har en spännande sommar framför oss. Årets transferfönster har goda förutsättningarna att bli bland de bättre vi upplevt. På både spelar- och tränarfronten kommer det att ske en hel del förändringar, som vanligt. Men ett lyckat transferfönster kräver ett par stora transferbomber, gärna för skyhöga övergångssummor.

Det som utmärker sig den här sommaren är att många världsklasspelare kan komma att byta klubb. Framförallt på anfallssidan. Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Radamel Falcao, Luis Suarez, Robert Lewandowski, Mario Gomez och Wayne Rooney är några exempel.

Den mest eftertraktade av dem alla, brassen Neymar, är redan klar för Barcelona. En spelare som rivalen Real Madrid gick miste om. Pengarna ska de istället använda till att försöka värva en av Premier Leagues stora stjärnor, Gareth Bale.

Tränarkarusellen kommer att snurra för fullt i Europa. Storklubbar som Real Madrid, Chelsea, Manchester City och Milan letar alla efter nya managers. På listan över tränare som vill ha nya uppdrag finns exempelvis José Mourinho, Manuel Pellegrini, Jupp Heynckes och Carlo Ancelotti. I Manchester United har legendariska Alex Ferguson redan bestämt sig för att kliva åt sidan och ersätts av David Moyes.

Fotbollskartan håller på att ritas om. Den nyrika klubben från skatteparadiset Monaco har redan spenderat 600 miljoner på Porto-duon Joao Moutinho och James Rodriguez. Ytterligare 515 miljoner är öronmärkta för Falcao. Det slutar inte där. Det ryktas om fler dyra nyförvärv, allt från Vincent Kompany till Victor Valdes och Kevin-Prince Boateng. Paris Saint-Germain lär inte sitta still medan seriekonkurrenten shoppar loss, utan kommer att bygga vidare på sitt miljardprojekt.

Pep Guardiola tar över Bayern München i sommar och då passar Champions League-vinnarna på att sno Mario Götze och eventuellt även Robert Lewandowski från rivalen. Något som tvingar Borussia Dortmund själva att agera på transfermarknaden, om de vill vara med och slåss om de stora titlarna nästa säsong.

I England inleder både Chelsea och Manchester City sommaren med att anlita nya tränare. Det i kombination med stora plånböcker resulterar sannolikt i en del truppförändringar.

Serie A-mästarna Juventus är på jakt efter klassanfallare som kan göra skillnaden. Där kan Zlatan mycket väl hamna. Konkurrenterna Milan och Inter har inte samma ekonomiska muskler som tidigare men är i behov av rejäla förstärkningar.

Försäljningen av Falcao ger Atletico Madrid en större transferbudget än vanligt. Det behövs om man ska försöka värva en ersättare. Barcelona har siktet inställt på en mittback som kan få ordning på försvaret. Och Real Madrid lämnar sällan någon oberörd under ett sommarfönster.

 Det bör med andra ord bli en hektisk sommar för sportcheferna i de europeiska storklubbarna. 

Annons:


Kommentarer skapas med Disqus