Fotbolltransfers.com - Zlatan Ibrahimovic på väg bort från PSG
Till bloggens startsida
Zlatan Ibrahimovic på väg bort från PSG
Publicerad: 2013-04-26 21:31

– Ibrahimovic kommer definitivt att stanna här - 100 procent säkert, meddelade Paris Saint-Germains sportchef Leonardo igår för Sky Italia.

Ungefär dem orden använde även Milans vice president Adriano Galliani om Zlatan den 7 juli 2012. Och vi vet ju alla vad som hände kort därefter. När det kommer till övergångar är det många gånger svårt att bedöma sanningshalten i ett uttalande. Oftast kommer man närmare sanningen genom att sätta ihop pusselbitarna.

Och den senaste tidens rapporter/rykten i media ger en stark indikation på att det inte bara är Zlatans hus i Malmö som är till salu. Även anfallaren själv är tillgänglig på marknaden.

Vi har de senaste månaderna bland annat fått se en tokoffensiv från hans kontroversiella superagent Mino Raiola i såväl italiensk som fransk media. Syftet? Att meddela Europas största klubbar att PSG-stjärnan är villig att röra på sig i sommar. Även om han nu formulerar det på ett annat sätt.

Rykten om svenskens framtid haglar tätt. Framförallt handlar det om den tidigare klubben Juventus. Transfersumman har flera råd med men för att en övergång ska vara möjlig krävs en "uppoffring" från svenskens sida. Hans enorma lön i Paris kommer ingen annan klubb i Europa att matcha.

"Ibra" länkas också ihop med exempelvis Milan, Napoli, Manchester City, Chelsea, Liverpool och ja, till och med Galatasaray. Men alla klubbar som inte tillhör det absoluta toppskiktet kan vi omedelbart utesluta. Raiola uttryckte att det finns en fem-sex klubbar som kan bli aktuella. I slutändan landar det troligtvis i två eller tre realistiska alternativ.

I dagarna kom passande nog även uppgifter om att Napoli-anfallaren Edinson Cavani är överens med PSG. Leonardo och Ancelotti fortsätter med andra ord att rensa Serie A på stjärnor, om uppgifterna nu stämmer.

Framförallt undrar jag varför Zlatans tålamod med det fransk-qatariska miljardprojektet tryter efter bara en säsong. Är det den nya höginkomstskatten i Frankrike som ställer till det? Vill han lämna för att få en sista chans att vinna Champions League? Eller är det den sociala biten som inte fungerar?

Frågorna är många men en sak är säker, spekulationer om Zlatans framtid kommer att florera hela sommaren. Och fotbolltransfers.com följer som vanligt alla turer.

Vart vill du helst se Zlatan Ibrahimovic nästa säsong? Kommentera nedan.

Annons:


Kommentarer skapas med Disqus