Fotbolltransfers.com - Arbetsförmedling
Till bloggens startsida
Arbetsförmedling
Publicerad: 2013-03-24 22:17

Vissa perioder får vi väldigt många mejl. Alla har man inte särskilt mycket nytta av. En del är nämligen rena jobbansökningar, och inte av den typen man skulle kunna tro. Utan det är exempelvis spelare eller tränare från världens alla hörn som skickar in sina CV:n och fått för sig att vi är en arbetsförmedling. Troligtvis är det sajtens namn som lurar folk, det innehåller trots allt ordet "transfers". Jag tänkte ge er några exempel.

En iransk försvarsspelare skickade tidigare i år över sitt CV samt en kopia på vad som såg ut att vara någon variant av ID-kort, utfärdat av det iranska fotbollsförbundet. Han var "interested to apply for a position in your club".

Efter artikel om den ghananska fotbollsakademin Right to Dream (som du kan läsa här) fick jag imorse ett mejl från en ung kille i Ghana. Han vill spela fotboll i just Right to Dream och verkar tro att jag kan hjälpa honom med det.

En 19-årig argentinare från Buenos Aires skrev att han har ett italienskt pass och undrade om jag ville testa honom. Han frågade sedan om jag var FIFA-agent.

I dagarna mejlade en spanjor, med ett förflutet som hjälptränare i flera La Liga-lag, över ett personligt brev samt CV. Han var intresserad av ett tränarjobb. Vart framgår inte. Vid ett annat tillfälle skrev en annan spansk tränare ett par rader om sig själv och att han var sugen på att ta över ett damlag utomlands.

Jag har fått mejl från utländska agenter som letar efter samarbetspartner i Sverige. Andra agenter har frågat om man har några bra och tillgängliga spelare, eftersom de påstår att de kan arrangera provspel med exempelvis bulgariska klubbar.

För exakt ett år sedan skrev jag även om när Crespos "agent" erbjöd mig brasilianska anfallare. Läs mer om det här.

Att vi får mejl från människor i alla möjliga länder är inte så konstigt. Kartan över var våra besökare kommer ifrån ser ut så här (grönmarkerade länder har besökt Fotbolltransfers.com):

Annons:


Kommentarer skapas med Disqus