Fotbolltransfers.com - Hetaste Silly Season-laget
Till bloggens startsida
Hetaste Silly Season-laget
Publicerad: 2012-07-28 20:00 | Uppdaterad: 2012-08-07 10:00

Det svenska transferfönstret öppnar igen om några dagar – 1 augusti. De flesta lagen gör då ett fåtal truppförändringar. Men det finns ett lag, lite högre upp i landet, som i dagsläget sticker ut.

I Östersunds FK kan det hända en hel del de närmaste veckorna. ÖFK utmärker sig i Silly Season avseende både nyförvärv och förluster. För er som inte hängt med, här kommer en liten sammanfattning:

Först och främst har de en spelare vid namn David Accam, om någon nu mot all förmodan missat det. Den vindsnabbe yttermittfältaren har öst in mål i division 1 norra, jämförts med barndomsvännen Waris Majeed och scoutats av tio allsvenska klubbar. Även lag i exempelvis Superettan har funderat på ghananen, men insett att de är chanslösa.

Den närmaste veckan avgörs hans framtid. Och då står det troligtvis mellan BK Häcken, Helsingborgs IF och Malmö FF. De två första har lagt bud på närmare två miljoner kronor, det sistnämnda är på väg att göra det.

Två miljoner kronor. Sug på den karamellen ett tag. Det är enormt mycket för en division 1-spelare. ÖFK lär vilja få in en vidareförsäljningsklausul också. Hur långt räcker de pengarna? I dagsläget skulle den summan finansiera ungefär 60 procent av spelarlönerna i ÖFK. Välbehövliga pengar för en klubb som ifjol gjorde en förlust på 380 000 kronor.

Det slutar inte där. Brian Wake skrev igår på för Superettanklubben Umeå FC. Christoffer Fryklund är på väg bort och provtränar med norska Sarpsborg 08. GIF Sundsvall har testat trion Tom Perman, Seon-Min Moon och Samuel Mensah. Den sistnämnda har imponerat på GIF, men ingen av dem ser ut att lämna under det här fönstret.

Tidigare i sommar försvann engelsmännen Kyle Hawkthorne och Matthew Barnes-Homer. Och spanjoren Teto Nogues förstärkte truppen.

Som fotbolltransfers.com avslöjade så har Emir Smajic, Västerås SK:s skyttekung, precis skrivit på. För ett par veckor sedan testade ÖFK inte mindre än åtta provspelare, när Premier League-laget Wigan Athletic var på besök. Två av spelarna tränar fortfarande med laget, samtidigt som tre nya provspelare anslutit.

Ordförande Daniel Kindberg har varit på en scoutingresa i bland annat Småland. Tränaren Graham Potter har tagit flyget ända till Ghana och England för att titta på nya spelare. Förmodligen bara för att scanna av marknaden, för att snabbt kunna agera om fler spelare lämnar.

Som sagt, spelaromsättningen är hög. Framförallt är jag nyfiken på vart David Accam hamnar. Och om han klarar av att spela i Allsvenskan. Förväntningarna på honom lär vara skyhöga.

UPPDATERING 7 augusti: Sedan jag skrev det här inlägget har det hänt en hel del. Östersund har värvat engelsmannen Ryan Gilligan, mexikanaren Alexis Mendiola, ghananen Thomas Boakye och division 3-målvakten Björn Johansson.

Det blev till slut Helsingborg för David Accam. Klokt att han får spela klart säsongen i division 1. Emil Dalesten har lämnat, medan bland annat Patrik Lindgren lånats ut.

Till sist har de även haft Mohammed Takiyudin och James Bangura på provspel. Bangura är anfallare som även allsvenska klubbar visar intresse för.

Annons:


Kommentarer skapas med Disqus